2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

B. Nagy László: Magyarország jövőjét a kerítés óvja

Olyan korszakban élünk ma Európában, amikor a biztonság a legfőbb érték – véli B. Nagy László szegedi országgyűlési képviselő, aki terepszemlét tartott a déli határzárnál.

– Az illegális migráció problémája évek óta központi szereppel bír nemcsak Magyarország, hanem Európa életében is. Az ellenőrizetlen határátlépés a XXI. században elfogadhatatlan és veszélyes is. A külső határok védelmének fontosságát illetően és a bevándorláspolitikában a magyar kormány álláspontja a kezdetektől szilárd és határozott, az ország és a nemzet jövőjét tartja szem előtt – mondta a Lokál Extra Szegednek Kakas Béla. A megyei közgyűlés elnöke B. Nagy Lászlóval, Szeged fideszes parlamenti képviselőjével látogatott el a déli határzárhoz, ahol megtekintették az intelligens jelzőberendezésekkel, optikai kábelekkel, lézer- és hőkamerákkal felszerelt kettős kerítésrendszert, és találkoztak az ott szolgálatot teljesítő rendőrökkel, határrendészekkel is.


B. Nagy László szerint a fizikai határzár és a jogi védelem a garancia arra, hogy az országban a biztonságérzet tartósan fennmaradhasson és az illegális bevándorlók áradata ellen hatékonyan védekezhessen a magyarság.

– A Közel-Keletről és Afrikából folyamatosan érkeznek a migránsok. A NATO köreiben publikált számítások szerint Afrikából 60 millió, azaz hat magyarországnyi bevándorló kelhet útnak, ami súlyos veszélyeket jelent Európa számára, ha nem kapnak észbe a kontinens politikai vezetői. Látni kell azt is, hogy a migráció bizonyos érdekcsoportok számára óriási jövedelemforrás is egyben, tehát tudatosan biztatják a tömegeket, hogy áramoljanak Európa felé, csábító jövőképet táplálva az útnak induló migránsokba. Európa és hazánk jövője nagyrészt azon múlik, hogy a kerítés, a határvédelmi rendszer fent tud-e maradni – fejtette ki. Hozzátette: az Orbán-kormány elsőként ismerte fel, hogy ma Európában a biztonság a legnagyobb érték, éppen ezért minden eszközzel védi a magyar emberek nyugalmát, nem kér semmilyen kvótából, nem enged az országba más kultúrkörhöz tartozó, iszlám vallású, integrálódni képtelen gazdasági bevándorlókat.


Kerítésbontók

Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere többször is arról nyilatkozott, hogy értelmetlen pénzkidobásnak tartja a kerítést, amit meg sem épített volna, most pedig mihamarabb lebontana. Ugyanígy a határ megnyitását és a migránsok Magyarországra telepítését támogatják a szocialisták szegedi képviselőjelöltjei, Szabó Sándor és Joób Márton is.

Gulyás Zsolt ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes lapunknak elárulta, a biztonsági határzárnak köszönhetően a migrációs nyomás 2015-höz képest jelentős mértékben csökkent, azonban a szerb oldalról érkező migránsok száma még mindig jelentős, és naponta négy–hét alkalommal is megkísérelnek bejutni Magyarországra, így a határon szolgálatot teljesítőknek komoly kihívásnak kell megfelelniük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.