2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Békéscsaba

Baji Balázs is ott volt a sportnapon

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó régi iskolájában, az Andrássy Gyula Gimnáziumban sportolt együtt a gyerekekkel az Európai Diáksport Napján, szeptember 29-én. Idén Békés megye 48 iskolája vett részt a nagyszabású sportnapon.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ebben az évben szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day ® −ESSD) magyarországi programjait. A több mint egy évtizede Magyarországról indult, de azóta már európai szintű kezdeményezés lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Az egyetlen ajánlott programelem az adott
évnek megfelelő futótáv, idén 2017 méter teljesítése volt.


Fotó: Fekete Róbert
Baji Balázs és az Andrássy Gyula Gimnázium diákjai az Európai Diáksport Napon

 

A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét – emelték ki a szervezők. Békés megyében 48, országszerte pedig 1000 iskola vett részt az eseményen. – Büszke vagyok arra, hogy Békéscsaba az egyik kiemelt magyarországi helyszín az Európai Diáksport Napon. Városunkban nagyon sok lelkes és sportolni szerető fiatal van; remélem, hogy a mozgás a mindennapi életük részévé válik. Talán saját életem is jó példa lehet erre, hiszen ötéves koromtól 14 éves koromig versenyszerűen foglalkoztam az úszással, utána pedig a csapatsportok kaptak központi helyet az életemben. A mozgás számomra most is fontos, rendszeresen úszom, biciklizem, futok, focizom. A sportnak nagy ereje van, bízom benne, hogy ezt a fiatalok is megtapasztalják – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a rendezvényen.

Magyarországon idén három kiemelt helyszíne volt az Európai Diáksport Napjának: Békéscsabán, Hevesen és Budapesten. Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Heves városába, látogatott el, hogy együtt kézilabdázzon a fiatalokkal. A budapesti gimnazisták Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-
bajnok úszóval fociztak, a Békés megyei középiskolások pedig Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutóval futották le a diáksport napjának futótávját.


– Én még csak most szálltam ki az iskolapadból, így mondhatom, hogy az eddigi életemet a tanulás és a sport töltötte ki. Sokan hangoztatják, hogy mennyire nehéz a gimnáziumi, egyetemi éveket összeegyeztetni a rendszeres sportolással. Ez valóban igaz, nekem is lemondásokkal járt, de a sportnak és az egyetemi éveknek is rengeteg élményt és barátot köszönhetek, így mindenképpen megérte – nyilatkozta Baji Balázs.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.