EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Belföld

Bakondi: Az uniós intézkedések a bevándorlást ösztönzik

Az európai belbiztonsági helyzet romlása ellenére az unió intézkedései az illegális migránsok befogadását ösztönzik – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Bakondi György emlékeztetett: az elmúlt másfél évben közel 30 terrorcselekmény történt Európában, amelyekben, mintegy 350-en meghaltak és 1700-an megsebesültek.


Ennek ellenére az Európai Parlament belügyi, állampolgársági és igazságügyi (LIBE) szakbizottsága olyan rendelettervezetet dolgozott ki, amely szerint felső korlát nélkül valamennyi migránst be kell engedni az unióba. Ez szemben áll mindazzal, amit a magyar kormány és a józanul gondolkodó európai vezetők képviselnek – fűzte hozzá.

A politikus úgy vélekedett: a migránsok befogadásának bővítésére vonatkozó döntés hosszú távon veszélyezteti Európa belbiztonságát, a tagállamok szuverenitását, romba dönti a kulturális hagyományokat, vagyis rendkívüli veszélyt jelent Európára.


Azért is furcsa, mert szemmel látható, hogy azon migránsok kitoloncolása is szinte megoldhatatlan feladat, akik végül nem válnak jogosulttá a menedékjogra – fűzte hozzá.

Felidézte, hogy a NATO előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió migráns érkezése várható Afrikából, vagyis minden eddiginél sürgetőbb, hogy bölcs döntésekkel megvédjük Európát – mondta Bakondi György.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió 180 perc című szerdai műsorában, azzal kapcsolatban, hogy több titkosszolgálat figyelmeztetett az elmúlt időszakban a növekvő terrorveszélyre, azt mondta, hogy a napvilágra kerülő információk vegyi és biológiai fegyvereket is alkalmazó terrortámadásokról szólnak.

Ugyanakkor az ügynökségek arra is figyelmeztetetnek, hogy az elmúlt hetekben hónapokban több mint 6 ezer olyan harcos tért vissza Európába, aki korábban az Iszlám Állam kötelékéhez tartozott – közölte.

Az is látszik, hogy a migrációs nyomás nemhogy csökkenne, de a balkáni és a spanyol útvonalon növekszik. Eközben erősödik az európai lakosság ellenállása a migrációval szemben, ami politikai változásokhoz vezethet a tagállamokban, ennek nyomán pedig az európai migránspolitikában is – mondta a főtanácsadó.

A magyar kormány semmilyen kvótarendszernek nem kíván engedelmeskedni, azért, hogy ne váljunk bevándorlóországgá – mondta Bakondi György.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek