2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Életmód

Batátát az asztalra!

Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek, felhasználási módja általában a sütőtökéhez és a burgonyáéhoz hasonlít. Ha édesburgonyát vásárolunk, vigyázzunk, hogy friss legyen – ilyenkor a bőre feszes, sima. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, és inkább száraz, hűvös helyen, mint hűtőszekrényben ajánlatosabb tartani a felhasználásáig. Előkészítése, tisztítása hasonló, minta burgonyának: lehet hámozni vagy csak vizesen ledörzsölni, kaparni is a héját, de megsüthető a héjában is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az egészségmánia is betegség

    Az egészségmánia is betegség

    A túlzásba vitt vitaminok, táplálék-kiegészítők, a rengeteg edzés, orthorexia nervosa, ami gyakorlatilag egy evészavar-típus.

  • Dugóhúzó-praktikák

    Dugóhúzó-praktikák

    Bizonyára sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy nem volt megfelelő eszköz otthon és mégis ki kellett volna nyitni az üveget. A sörös üvegeknél megoldható, hogy az ajtó zárjába illesztik – féloldalasan a söröskupakot, és kis feszegetésre máris lepattan a fémkupak.

  • Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

    Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

    A nők napi szinten használják és keresik a praktikus megoldásokat a technikai újdonságok területén is, amelyeknél nem utolsó szempont, hogy az outfithez is passzoljon és stílusos legyen.