EUR: 348,97 Ft
CHF: 326,47 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Nagykanizsa

Becsehelyi diadal

A Somogy megyei Böhönyén tartották a VII. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság záró fordulóját, amelyen a bajnoki címre esélyes Becsehelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatai kiváló idővel nyerték a versenysorozatot.

A kismotorfecskendő-szerelési bajnokság idén nyolc állomásból állt, a végső megmérettetését Böhönyén tartották. Húsz település önkéntes és hivatásos tűzoltói mérték össze tudásukat, felkészültségüket.


A bajnokságban három – retró, modern és női – kategóriában indulhattak a héttagú csapatok.

A becsehelyiek három bajnoki címet szereztek az idei sorozatban (Fotó: ZMKI)

– Több évtizeddel korábban gyártott, ám még jelenleg is széles körben elterjedt kismotorfecskendőkkel álltak rajthoz a csapatok – mondta el Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője –, a modern kategória pedig a korszerű, nagyobb teljesítményű motoroké. E kettőben nincs megkötés a személyi összetételre vonatkozóan. Ellentétben a női kategóriával, amelyben még a kismotorfecskendőt kezelő embernek is nőnek kell lennie.

A becsehelyi önkéntes tűzoltók több éve kiemelkedő eredményekkel képviselik Zala megyét a tűzoltó-megmérettetéseken. A fiatal, jól összeszokott, szorgalmas csapat meglehetősen sok időt, energiát szánt a felkészülésre, aminek Böhönyén is meglett az eredménye: mindhárom kategóriában elhozták a becsehelyiek az első helyezéseket.

Összesítésben sem lehet ok a panaszra, hiszen a női retró kategóriában a maximális száz ponttal országos bajnok lett a lányok csapata. Szintén a maximális száz ponttal győztek a becsehelyiek a férfiak retró kategóriájában, míg modern kategóriában 47 ponttal 7. helyen végzett a női s az elsőn a férfiegyüttesük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.