EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Külföld

Beismerte az újságírónő feldarabolását Peter Madsen dán feltaláló

Beismerte Kim Wall svéd újságírónő feldarabolását Peter Madsen dán feltaláló, de továbbra is tagadja a 30 éves nő megölését.

A koppenhágai rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a 46 éves tengeralattjáró- és rakétakonstruktőr október 14-én állt elő új verzióval a rejtélyes halálesetről: szerinte a riporternő szén-monoxid-mérgezésbe halt bele búvárhajójában, miközben ő maga a hajó fedélzetén tartózkodott.


A férfi korábban azt állította, hogy a nő fejére véletlenül rácsapódott az UC3 Nautilus tengeralattjáró fedélzeti nyílásának a fedele.

Madsen elismerte azt is, hogy a Koppenhágától délre elterülő Koge-öbölbe dobta a nő testrészeit.


A rendőrség közölte, hogy a Madsen elleni vádakat kiterjesztették nemi erőszak nélküli szexuális támadás elkövetésére is, mivel az újságírónő nemi szervein 14 belső és külső késszúrás nyomait találták.

Madsen tagadja az emberölést és a szexuális támadás elkövetését – tették hozzá.

A férfi ugyanakkor nem tiltakozott az ügyész kérése ellen, hogy előzetes letartóztatását november 15-ig meghosszabbítsák.

A dán rendőrség október elején jelentette be, hogy búvárai egy tengeröbölben megtalálták az augusztus végén titokzatos körülmények között meghalt Kim Wall svéd újságírónő levágott fejét, két lábát és ruháit. Torzóját korábban sodorta partra a víz. A torzón 15 késszúrás és fűrészelés nyomaira bukkantak az orvosszakértők. A fejen azonban nem találtak arra utaló jelet, hogy a fedélzeti nyílás fedele csapta volna agyon.

A svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára a Nautilus tengeralattjárón annak tulajdonosa, Peter Madsen társaságában. Kim Wall Madsenről gyűjtött anyagot cikkéhez. A tengeralattjárót később elsüllyesztették, Madsen túlélte a “hajótörést”, és a hatóságok őrizetbe vették.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek