2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

Beköltözik az egyetem

Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát. És ez csak egy az otthonokban kínált sok újdonság közül.

Miért találkoznak óvodások nyugdíjasokkal? Például azért, hogy az egymástól korban igen távol eső generációk jobban megismerjék egymást, hogy szűküljön az a bizonyos szakadék, amely sokszor akadálya egymás megértésének és az együttműködésnek. Az Olajág Otthonokban már elindították az Óvodai Projektet, melynek keretében kéthetente érkeznek óvodások az intézményekbe, és együtt tevékenykednek a lakókkal. Közös mesélés, festés, tobozgyűjtés, séta és megannyi nevetéstől kicsorduló könnycsepp jellemzi a találkozókat, ahol idősek és gyerekek egyaránt megosztják egymással élettapasztalataikat. A kezdeményezés a törökbálinti otthonból indult, és hamarosan a csepeli otthonba is elkerül, ahogy aztán végül mindegyikbe.


A kirándulás rendszeres program az Olajágnál

 

Az Olajág Otthonok arra törekszenek, hogy mindig új kínálattal lepjék meg a bentlakókat. Az ország több pontján nagy sikerrel működtet idősek számára szabadegyetemet a Zsigmond Király Egyetem, amely most Idősek Akadémiája néven ide is elhozza a programot. Az intézmény szakembereinek előadásai csupa olyan témakört boncolgatnak, amelyek az időseket napi szinten foglalkoztatják. Lesz szó társas kapcsolatokról, szerelemről, a tánc fontosságáról idős korban, és természetesen az étkezésről, számítógépről és a bennünket körülvevő világról.

Most már a sószoba jótékony hatását is élvezhetik az otthonlakók

Ezek mellett számos fejlesztés szolgálja az otthonlakók kényelmét. Alkalmazkodva az időjáráshoz egyre több klimatizált közösségi tér áll rendelkezésre, társalgók újulnak meg, rönkfa kerti bútorok szaporodnak, s még egy sószobával is gazdagabbak lettek, amelyet a lakók és a dolgozók is nagyon kedvelnek. A parajdi és himalájai sóval ellátott helyiségben halk zene mellett néha az élet nagy dolgairól folyik a szó, de van, hogy csak csendben üldögélnek a kikapcsolódni vágyók, és élvezik a só jótékony hatását.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek