EUR: 345,17 Ft
CHF: 319,75 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Kecskemét

Beköltözött a Ciróka a kórházba

Ötéves kihagyás után újra lesznek bábszínházi előadások a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán. Erről tartottak ma sajtótájékoztatót a második emeleti játszószobában, majd be is mutatták az első előadást, Az aranyszőrű bárányt. Fülöp Joci egyszemélyes játéka nemcsak a gyerekeket kacagtatta meg, de a nővérkék és az újságírók is remekül szórakoztak.

Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója a sajtótájékoztatón elárulta, számára mindig fantasztikus élmény, amikor gyerekeivel bábszínházba mennek. Ezért is örül annak, hogy ezentúl az előadások kellemessé teszik a gyerekek számára az osztályon töltött időt, és ezzel a gyógyulásukhoz is hozzájárul a szórakoztató meseterápia.


 

Fülöp Joci egyszemélyes játéka nem csak a gyerekeket kacagtatta meg
Fotó: hiros.hu

2007-től öt évig járt ki a Ciróka társulata az Izsáki úti kórházba, az utolsó darab Az aranyszőrű bárány volt az Izsáki úton – az új épületben pedig ezzel vette kezdetét a most megújult együttműködés.

Kiszely Ágnes, a Ciróka igazgatója reményét fejezte ki, hogy előadásaikon a gyerekek élményekkel telítődnek, az azokat követő foglalkozásokon pedig olyan emléket készíthetnek maguknak, amelyet kiakaszthatnak a kórteremben, és vigaszt nyújthat számukra a gyógykezelésük alatt. – A mesének van egy olyan tulajdonsága, hogy gyógyítani tud. Hol máshol lehetne erre a legnagyobb szükség, mint egy kórházban? – tette fel a kérdést az igazgatónő.


Most Az aranyszőrű bárány című egyszemélyes játékot adta elő Fülöp Joci. Egy pillanat alatt elvarázsolta a gyerekeket, akik bele is szóltak az előadásba. A premier és az egész kezdeményezés sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az egyik kislány reakciója. A természetesen happy enddel végződő produkció után odaszaladt a bábszínészhez, megölelte, és széles mosollyal az arcán így szólt: „Köszönöm, hogy elmondtad nekem ezt a mesét.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.