EUR: 345,36 Ft
CHF: 320,65 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Veszprém

Bemutatták az EKF-pályázat arculatát

Bemutatták Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázatának arculatát, valamint nyilvánosságra hozták a pályázat mellé állt „nagykövetek” névsorát is.

– Fontos mérföldkőhöz érkezett a pályázat – fogalmazott Porga Gyula polgármester az arculat múlt szerdai bemutató sajtótájékoztatóján. Mint összefoglalta, a két és fél éve kezdődött munka nagy része nem látványos: célokat, jövőképet fogalmaztak meg, amihez sok segítséget kaptak a Veszprémben és környékén élő és működő magánszemélyektől és civil szervezetektől. Az anyagot december 20-ig kell benyújtani, amit a következő év elején bírál el a szakmai zsűri, és ekkor derül ki, hogy mely települések juthatnak tovább a második fordulóba.


A veszprémi pályázat mellé több ismert személy is odaállt, hogy „nagykövetként” erősítsék azt. Így tett Freund Tamás neurobiológus, Gulyás Péter kézilabdázó, Laposa Zsófia borász, Laposa Bence borász, Likó Marcell énekes, Mikósa Erika énekes, M. Tóth Géza filmrendező, Ókovács Szilveszter operaénekes, Szakály György, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora és Zoób Kati divattervező.

Számos ismert személyiség, köztük Gulyás Péter is a pályázat mellé állt (fotó:Domján Attila)

A pályázat logóját és teljes arculatát Gerhes Gábor Munkácsy-díjas képzőművész tervezte meg, aki elmondta: a vizuális elemekben a víz és szél révén a természet, a lépcsők és sarkok motívumában az épített környezet, míg a játék és inspiráció hívószavak az ezeket formáló embert jelentik meg. A hullámmotívum nemcsak a Balaton vizére és a Bakony vonulataira utal, hanem „asszociatív értelemben azok egymásra hatására, földrajzi és kulturális egymásba olvadására is”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.