EUR: 346,02 Ft
CHF: 323,76 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Extra

Benkő László: Még nincs itt a végrendelet ideje!

Benkő László bizakodó a gyógyulásával kapcsolatban, és az orvosok is egyre jobb híreket közölnek vele. A zenész nem engedte, hogy a betegségtudat eluralkodjon rajta, de mint mondja, a felesége nehezebben viselte a megpróbáltatásait, mint ő maga.

Benkő Lászlónál néhány hónapja májrákot diagnosztizáltak, akkor nagyon megijedt, ma már azonban úgy érzi, a közönség szeretete, a zene és a családja támogatása miatt sikerült lelkileg is annyira megerősítenie magát, hogy felvegye a harcot a betegséggel. Egy pillanatra sem lassít, koncertjeit és nyilvános szerepléseit sem mondja le, amikor csak teheti és ideje engedi, elmegy azokra az eseményekre, ahova meghívást kap. – Fontos számomra, hogy emberek között legyek, nem szabad elzárkózni. Azt mondják az orvosok, nagyon sokat segít, hogy nem hagytam el magam és aktív vagyok. Az a helyzet, hogy nekem a zene a mindenem, és ha színpadon lehetek, megszűnik minden bajom – mesélte Benkő.


– Mindamellett, hogy elfoglalom magam és betartom az orvosok utasításait, a család az, ami nagy erőt ad. A feleségem és a fiam rengeteget segítettek – mondta az Omega billentyűse, akinek párja állítólag sokkal rosszabbul tűrte László betegségét, mint ő maga. – A feleségem rettenetesen megijedt, még én nyugtatgattam, hogy semmi baj nem lesz. Sajnos az utóbbi időszak egyébként is balszerencsés volt, mert a feleségemnek egy másik egészségügyi problémából kifolyólag nagyon nehezen ment a mozgás, így úgy érezte, hogy nem tud olyan mértékben támogatni engem, ahogy szeretné. A kemoterápia nagyon megviseli az ember szervezetét, de a párom sokszor rosszabbul viselte, hogy nem tud segíteni nekem, mint én magam. Borzasztó nehezen birkózott meg ezzel a helyzettel, és ha az ember sürgeti a saját gyógyulását, mindig sokkal lassabbnak tűnik a felépülés – kuncogott Benkő, aki hozzátette, hogy a korábban bevált szokásaikon is egy kicsit változtatni kellene.

– A fiam egyébként szintén hatalmas segítség. Ő is ránk pillant, hogy jól vagyunk-e, amikor pedig szükség van rá, segít is. A feleségemmel korábban felosztottuk a hétköznapi gyakorlati feladatokat, mint a bevásárlás, mosogatás és hasonlók. Ez az utóbbi időben nehezebben ment, de már mindketten jól vagyunk – mesélte Benkő, aki szerint párjánál a valós fizikai problémát a lelki terhek is felerősíthették. – Nem vagyok ebben a témában szakértő, de lehet, hogy szinte szó szerint megbénította az a tudat, hogy beteg vagyok. Emiatt is léphetett fel nála a mozgásával kapcsolatos egészségügyi probléma – elmélkedett a zenész, aki bízik a teljes felépülésben. – Az orvosok azt mondják, hogy egyre jobbak az eredményeim, nem aggódok, és végrendelet sem írtam. Nincs szükségem rá, hogy arról gondolkodjak, mi legyen a halálom után. Ennek még nincs itt az ideje!


Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek