2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

Öngyilkos lett a C’est La Vie énekesnője: Párja talált rá Claudiára

A Lokál információi szerint öngyilkos lett a C’est La Vie együttes egykori énekesnője, a 42 éves Berta Claudia, akire szerelme talált rá. Családja, barátai és rajongói is gyászolják. Testvére, Géza a Lokálnak azt mondta, nem ismert jobb embert a húgánál.

Claudia örökre álomra hajtotta a fejét

– Elképesztő, ami történt – kezdte lapunknak egy neve elhallgatását kérő ismerős. – Claudia öngyilkos lett, és egyszerűen nem értem, mi vezethetett odáig, hogy egy ilyen gyönyörű és tehetséges ember eldobja magától az életét. Annyi minden várt még rá – tette hozzá.
A tragikus hírt Claudia édesanyja, Anikó is megosztotta megható sorok kíséretében a közösségi oldalon:
„Tudom, hogy nem jössz, de olyan jó várni. Hazudni kell a szívnek, hogy ne tudjon fájni. Elvitted a derűt, a fényt, a meleget. Egy sugarat hagytál csak, drága emlékedet!


Mély fájdalommal tudatom, hogy szeretett lányom örök álomra hajtotta fejét” – írta.

A Lokál megtalálta Claudia testvérét, Gézát, aki a történtek óta alig alszik. Nagyon szoros volt a kapcsolatuk, még a tragikus napon, péntek reggel is beszéltek telefonon.
– Fáj kimondani, hogy elvesztettem a testvéremet. A párja talált rá… nagyon nehéz most mindannyiunknak. Ugyanakkor azt is látom, hogy a testvérem halála nagy tömegeket mozgatott meg. Nem felejtették el, őt és nagyon remélem, hogy mindenki úgy emlékszik majd rá, mint egy rettentő jószívű emberre, akinek az éneklés, a zene volt a mindene. Nagyon sok most még a kérdőjel bennünk, és nehéz az életet elképzelni nélküle. Annyira jó ember volt! A zenében élte ki magát, Sík Olgánál tanult, végzett énekesnő volt, bejárta a világot, hajón énekelt. Elképesztő tehetsége mellett a szíve is óriási volt. Nem bírta nézni, ha valaki szenvedett, rendszeresen vitt a hajléktalanoknak ennivalót és ruhát is. Ilyen ember volt az én testvérem! – mondta a Lokálnak Géza.


A fiatal nő közösségi oldalát elözönlötték a részvétnyilvánító, baráti és a családdal együttérző posztok. Néhányan magához Claudiához intézték búcsúszavaikat, amelyekből már sejteni lehetett, hogy az elmúlt időben igen komoly lelki problémákkal küszködött az énekesnő. „Csak te tudod, hogy miért! Nyugodj békében!” – írta egy külföldi barát. „Láttam, hogy álmodban mosolyogsz, de főleg sírsz, mindennap! Tehetetlenül és döbbenten állok a történtek előtt” – írta egy másik külföldi ismerős, akivel a bejegyzés szerint közel hat hónapot élt együtt külföldön Claudia, és akivel a legmélyebb titkait, bánatát is megosztotta.

Megkerestük a Pest Megyei Rendőrkapitányságot is, hiszen Claudia ebben a térségben lakik. A kapitányságtól a következő választ kaptuk: „Alább idézett megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az ön által kérdezett haláleset a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén történt, így az eset körülményeit ez a rendőri szerv vizsgálja közigazgatási hatósági eljárás keretében. Az esettel összefüggésben bűncselekményre utaló körülmény válaszadásunkig nem merült fel.”

Nemrég írtunk arról, hogy 12 év után is rejtély, pontosan mi okozta a C’est La Vie együttes másik énekesnője, Sebők Anikó halálát. Anikónak jó barátnője volt Claudia, akivel korábban autóbalesetet szenvedtek. Claudia könnyebb sérülésekkel megúszta, Anikónak viszont a baleset utáni napokban belső vérzése lett, ami tüdőembóliát okozott, otthonában lett rosszul, és az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Claudia sosem tudta feldolgozni szeretett barátnője halálát. Az énekesnő nemrég, napokkal a halála előtt megosztott egy Zelk Zoltán- verset, amelyet a tragédia óta fájdalmasabb olvasni:
„Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsök dalt próbál szegény, a füvek között. Szakad a húr, szétfoszlik a vonó – nem nótaszó ez már, de búcsúszó (…) Csügged az ág, ejti leveleit. – Ó, ha az ember is a bűneit így hullatná! S lomb nélkül, meztelen, de állhatnék telemben bűntelen!”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek