EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Miskolc

Bertolt Brecht kíméletlen világa a Játékszínben

A Miskolci Nemzeti Színház legkisebb játszóhelyén, a Játékszínben mutatták be Szőcs Artur rendezésében a múlt hétvégén A kaukázusi krétakört. Az igazságról és jóságról szóló tandrámát csak 16 éven felüli nézőknek ajánlja a teátrum.

Szőcs Artur elmondta, a rendező szakon sokat foglalkoztak Bertolt Brechttel, azóta is különleges számára ez a darab. Különleges látványt, egy autógumikból felépült világot álmodott meg a rendező, Kovács Dániellel közösen. Láng Annamária játssza Gruse, a szolgálólány szerepét. A színművésznő először játszik Miskolcon, de elmondása szerint nagyon könnyű volt együtt dolgozni az itteni művészekkel. Harsányi Attila, akit Acdakként láthat a közönség, abban reménykedik, hogy ez a történet felnyithatja a nézők szemét, és megindítja őket ennek a tiszta lelkű lánynak a története, hiszen ezért fogják játszani estéről estére.


Egy autógumikból felépült világot álmodtak meg a darabnak – fotó: MTI

 

A színműben polgárháború dúl. Éjszaka van, a palota üres, mindenki elmenekült. Az ellenség bármely pillanatban felbukkanhat. Egy szolgálólány térdel egy alvó kisgyerek mellett az elhagyatott udvaron. A kormányzó feleségének gyereke, akit anyja hátrahagyott a nagy sietségben. Innentől kezdve a szolgálólány és a kisfiú sorsa összefonódik. A lány vállalva minden kockázatot, éhezést és kirekesztést, a gyerekkel együtt menekül az üldözők elől. Majd rövid időre ismét béke lesz: a vér szerinti anya visszaköveteli a gyermeket, akit egyszer már elhagyott. Bíró elé kerül az ügy. De mi lesz az ítélet?

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.