2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Székesfehérvár

Bicskei részvétel a duális képzésben

Modern oktatótermet adtak át a bicskei központú Spar több mint 4,5 millió forintos támogatásával a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. A fejlesztés új fejezetet nyit a vállalat és a kar 13 éves együttműködésében.

A Spar és az Élelmiszertudományi Kar együttműködése az elmúlt tizenhárom évben folyamatosan fejlődött. Ez idő alatt a vállalat és az oktatási intézmény számos innovatív kezdeményezést valósított meg közösen, egyebek mellett az élelmiszer-biztonságra, valamint az élelmiszerek nyomon követhetőségére vonatkozóan.
A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának új, a támogatóról elnevezett terme és az abban telepített korszerű informatikai eszközök a karon tanuló hallgatók előrehaladását és tanáraik munkáját segítik az idei tanévtől. A 24 fős teremben egyebek mellett az élelmiszer-kereskedelem, az élelmiszer-gazdaságtan, az
értékesítés, a logisztika és marketing tárgyak oktatása zajlik. A támogatás mértéke meghaladja a 4,5 millió forintot, amelyből projektort, vetítővásznat, új számítógépeket és monitorokat, valamint a szükséges szoftvereket vásárolták meg.


Palkovics László, Szent István Egyetem; Horváth Ferenc, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.;Nagy István, Földművelésügyi Minisztérium; Pölöskei Gáborné, Nemzetgazdasági Minisztérium; Tőzsér János, Szent István Egyetem Fotó: az egyetem

– A közel 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar elkötelezett abban, hogy a hazai oktatási rendszer a valós piaci igényeknek megfelelő tudást biztosítson a fiataloknak, ezért elsők között csatlakoztunk a duális főiskolai, egyetemi képzéshez. Számunkra stratégiai fontosságú a szakember-pályamodell bemutatása és népszerűsítése, valamint leendő munkatársaink felkészítése a valós vállalati elvárásokra. Ezzel egyébként a kereskedelmi szektorban érzékelhető szakemberhiányt is mérsékelni tudjuk. Vállalatunk és az egyetem hosszú évekre visszanyúló, eredményes kapcsolatára való tekintettel a Spar vezetése úgy döntött, segítséget nyújt abban, hogy a jelenlegi és jövőbeli hallgatók az intézmény falain belül is még korszerűbb körülmények között tanulhassanak – hangsúlyozta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora hozzátette: nagy segítséget nyújt a duális képzés, ahol a részt vevő hallgatók valós munkakörülmények között sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket. Emellett nagyon fontosak azok az intézmény falain belül megvalósult fejlesztések, mint például a Spar-terem, ahol modern eszközök segítik a hallgatókat ismereteik bővítésében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.