EUR: 348,80 Ft
CHF: 327,06 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Érd

Birkózószezon-nyitás éremesővel

Jól indult a szeptember az érdi birkózóknál és a szumósoknál: több versenyen is szerepeltek és mindenhonnan érmekkel tértek haza.

A Diák II. korcsoport versenyzői Balkányban meghívásos nemzetközi versenyen vettek részt. A magyarokon kívül indultak horvát, ukrán, olasz, szerb, román és szlovák sportolók is. Ezen a versenyen négy érem jutott az érdieknek: Gazsi Máté 42 kg-ban 2., Hegedűs-Nagy Bence 50 kg-ban 3., Gyenes Bence 54 kg-ban 3. lett. Balogh András a Diák I. korcsoportban az 54 kg-osok között ért el 3. helyezést.


Eközben Egerben a Főiskolai Országos Bajnokságon Dénes Mercédesz a női 55 kg-os súlycsoportban nagyon szép birkózással első helyezést ért el.

Nyársapáton rendezték meg a Területi Szabadfogású Diákolimpiai Bajnokságot. Az érdi Spartacus SC versenyzői tizenöt dobogós helyezéssel zárták a versenyt.


Érdiek Nyársapáton, a versenyzők mellett Südi Gábor és Vejki Tamás edzők Fotók: erdispartacus.hu

Három korosztály versenyzői szerepeltek az adácsi SZER–KO Kupán, ahová Dunaszerdahelyről, Rimaszombatról és Beregszászról is érkeztek sportolók. Nagyon szép és taktikus birkózással minden érdi versenyző a dobogóra állhatott, így tizenkét érmet hoztak haza.

A következő hétvégén az érdiek két helyen hét alkalommal szereztek érmeket és kerültek pontszerző helyekre. Hajdúszoboszlón a Diák II. korcsoportban a döntőbe került csaknem kétszáz versenyző állt fel a három szőnyeg köré az ünnepélyes megnyitón, Esztergomban pedig a Junior Kötöttfogású és Női Országos Bajnokságon küzdöttek meg egymással a versenyzők.

Verseny után: Vejki Tamás edző, Bori Richárd, Gazsi Máté és Tar Mihály klubelnök Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón a diák korcsoport versenyzői szépen birkóztak, tudásuknak megfelelő mérkőzések alakultak ki a szőnyegen. Esztergomban a junioroknál már agilisabb meccsek voltak. Kovács Bence sajnos egy kihagyott pillanat után – egy válldobással az ellenfele vezetést szerzett – hiába küzdött tovább, nem sikerült feltörni az ellenfél védekezését, így csak a dobogó második fokára állhatott fel. Nagy Krisztián nagyon jó kezdés után kevésbé összefogott birkózást mutatott be, így bronzéremért küzdhetett, amelyet meg is nyert. A női mezőnyben az érdieket Varga Lili képviselte: taktikus birkózással a bronzérem kerülhetett a nyakába. Ha nem hibázik – vezető állásból kapott ki a későbbi győztestől – egy kis szerencsével az ezüstérem is meglett volna. Sajnos a sérülésekkel is fel kellett venni a harcot: Végh Richárd nem tudott felállni a bronzmeccsért, mert egy rossz fogásindítás után nem tudta folytatni a mérkőzést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.