EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Eger

Birossal sportolhattak a kicsik

Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Heves városban, a Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában sportolt együtt a gyerekekkel az Európai Diáksport Napján. Idén Heves megye 20 iskolája vett részt a nagyszabású sportnapon.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ebben az évben szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® − ESSD) magyarországi programjait. A több mint egy évtizede hazánkban életre hívott, de azóta már európai szintű kezdeményezés lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő futótáv, idén 2017 méter teljesítése volt. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét.


– Jó érzés volt eljönni Hevesre, és látni, hogy ennyien csatlakoztak itt is a diáksportnaphoz. Az MDSZ képviselőjeként külön örömmel tölt el, hogy épp a szülővárosomban rendezzük idén az Európai Diáksport Napjának egyik kiemelt eseményét. Mivel én itt nőttem föl a környéken, tudom, hogy a dél-hevesieknek minden ide érkező kezdeményezés és program jelent valamit, értéket közvetít. Éppen ezért borzasztóan örülök annak, hogy az itteni diákok is elmondhatják magukról, hogy ők is ahhoz a közel kétmillió gyerekhez tartoznak, akik idén is a közös mozgást választották szeptember utolsó péntekén Európában – nyilatkozta dr. Molnár László, az MDSZ stratégiai igazgatója.

Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a gyerekeket Hevesen

 

Biros Péter több csapatba is beállt kézilabdázni, így rengeteg hevesi diák elmondhatta, hogy egy csapatban játszott a példaképpel.


– Fiatalon sokáig kézilabdázónak készültem, így ebbe a sportba szálltam be Hevesen. A srácok nagyon élvezték a játékot, szerintem mindenki dobott gólt, kivéve engem, mert mindig olyan erős védelmet kaptam, hogy nem sikerült a kapuba találni – mondta mosolyogva megyénk büszkesége.

Biros Péterért itt is mindenki rajongott

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.