EUR: 349,15 Ft
CHF: 329,42 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Sport

Bíznak a szerencsében, de megdolgoztak a sikerért

Talán soha nem fogjuk elfelejteni az idei nyár legkiemelkedőbb sporteseményét, a budapesti vizes világbajnokságot. A magyar férfi vízilabda-válogatottal ezüstérmet szerző Manhercz Krisztián életre szóló szép élményekkel gazdagodott. Vogt Vivien, a Fradi női pólócsapatának tagja Amerikából drukkolta végig a tornát.

Manhercz Krisztián pályafutása jelentős részében a Vasas színeiben játszott, 16 éves koráig erősítette az angyalföldiek csapatát, majd innen Szegedre került, míg át nem igazolt jelenlegi klubjába, a Ferencvárosba.


– Gyerekekként nem volt egyszerű a tanulást és az élsportot összeegyeztetni. Szerencsére a szüleim mindenben támogattak, odatettek tanulni, de edzésre is hurcoltak. Édesanyám tanár, szóval ő is sokat tudott segíteni – emlékezett vissza Krisztián.

A most húszéves Manó – ahogy mindenki emlegeti – tizenöt éves kora óta évente két világversenyen is részt vesz. Idén sem volt ez másképp, hiszen a budapesti felnőtt vizes világbajnokságon és a belgrádi junior világbajnokságon is ott volt.


– A világbajnokságot soha nem fogom elfelejteni. Elképesztő érzés volt saját közönség előtt szerepelni. Sokak szerint a hazai nézők egyfajta súlyt tesznek az emberre, de én nem vagyok izgulós, így ebből semmit sem éreztem. Inkább motivált, hogy több ezer ember szurkol nekünk a helyszínen, és akkor a tv-közvetítésekről még nem is beszéltünk. Ez a sportág szerencsére nem olyan, ahova alibi munkával be lehet kerülni, így mindennap azért dolgozunk, hogy jobbak és jobbak legyünk – fogalmazott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a vb-n ezüstéremmel zárt, miután a döntőben 8-6-ra kikapott a horvátok ellen. Krisztián ennek ellenére pozitívan gondol vissza a csapat teljesítményére.

– Abban a pillanatban kicsit szomorú voltam, csalódottságot éreztem, de több mint két hónap után úgy gondolom, nincs okunk szégyenkezni – mondta büszkén az Eb-bronzérmes sportoló.

Krisztián most a Ferencváros férfi pólócsapatának tagja, de mellette a Budapesti Metropolitan Egyetem kereskedelem-marketing szakos hallgatója. Szabadidejében igyekszik minél több időt tölteni a barátaival, de a pihenésre is fordít időt.

Vogt Vivien

– A helyzet az, hogy először féltem, hiszen ez mégiscsak egy férfisport, azonban miután kipróbáltam, már aznap éjjel labdákkal álmodtam, tehát tudtam, ezt akarom csinálni – elevenítette fel a kezdeteket a Lokálnak Vogt Vivien, a Ferencváros női vízilabdacsapatának játékosa.

Vivien tízévesen kezdte el a sportot az UVSE színeiben, ettől az évtől pedig a történelmi Ferencváros női csapatát erősíti.

– Amikor meghallottam, hogy a Ferencváros női csapatot indítana, egyből hatalmas lehetőséget láttam benne. Amióta itt játszom, elkepesztő motivációt érzek – magyarázta Vivi.

Az ifjú tehetség külön kiemelte edzőjét, az olimpiai bajnok Gerendás Györgyöt, aki profiként kezeli a fiatal játékost és igyekszik  átadni neki a tapasztalatait.

– Gyuri bácsi olyan profi szemléletet tanított meg nekem, amit nemcsak a medencében, de az életben is hasznosítani tudok. Úgy fogalmaznám meg, hogy kifordította a gondolkodásomat, és nagyon örülök neki, hogy mindennap motivál – mondta.

Vivien profi hozzáállását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy bárhol számítanak rá a medencében, mindenhol a maximumot nyújtja.

– A célom az, hogy meghatározó játékosa legyek a csapatnak, és természetesen az, hogy a felnőttválogatottba is bekerüljek. A csapattársam, Kisteleki Dóra, akire egyébként példaképként is tekintek, rengeteg tanáccsal lát el, sokat tanulok tőle. Remek észrevételei vannak – újságolta Vivien, aki 2015-ben ötödik helyen végzett a bakui korosztályos Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek