EUR: 350,10 Ft
CHF: 330,85 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb XIX.kerület XX.kerület

Bogi, ne add fel!

Horváth Boglárka szíve bő két évvel ezelőtt leállt. Fél óráig maradt az agya oxigén nélkül, aminek következtében súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett.

Azóta nem lát, sem beszélni, sem mozogni nem képes a most tizenhét éves lány. Bogi 24 órás felügyeletet és ápolást igényel, ezért szüleinek folyamatosan mellette kell lenniük, munkát vállalni nem tudnak. Most speciális igényű gyerekek festményeit árverezik el, hogy az abból befolyt összeggel könnyíthessenek a család terhein.


Amikor még minden rendben volt

Nyerges Andrea vakon jár a csoportba festeni. − Ha azt mondom, szeretek festeni, akkor a világot szeretem. A látványt képekben festem meg, de ehhez más szeme kell, mert én vak vagyok. Örülök, hogy felajánlhatom képeimet Boginak és családjának. Tudom, hogy a pénz, amit adnak a képeimért, jó helyre kerül és segítséget fog nyújtani. Ez számomra fontos küldetés.

 

Minden egy pillanat alatt történt. A teljesen egészséges, kiváló tanuló Horváth Boglárka egyik pillanatról a másikra rosszul lett, és leállt a szíve. Sikerült újraéleszteni, de mivel az agya harminc percig nem kapott oxigént, olyan sérüléseket szenvedett, amelyek megpecsételték a sorsát. A korábbi mosolygós, vidám Bogi azóta mindennap az életéért küzd. Tulajdonképpen így tesz a családja is, hiszen az ápolásával, gondozásával és rehabilitációjával járó egészségügyi költségek közel százezer forint kiadást jelentenek minden hónapban. Annak érdekében, hogy Bogi élete kicsit könnyebbé váljon, és a család el tudjon költözni egy akadálymentes lakásba, illetve képesek legyenek a havi kiadásokat fedezni, 2016-ban barátok és támogatók létrehozták a Második Élet Alapítványt, amelyen keresztül mindenki, aki segíteni szeretne, eljuttathatja adományát a családnak.

Az orvosok hazaengedték Bogit, a család azonban a kiadásokat önerőből egyre nehezebben tudja finanszírozni. Lunger Katalin speciális igényű fiatalokat tömörítő Tarkarét csoportjának tagjai jótékonysági árveréssel egybekötött kiállítást rendeznek az alapítvány javára. A fiatalok harmincöt képét a Shopmark Bevásárlóközpont (korábbi Europark) galériájában (1191 Budapest, Üllői út 201.) állítják ki, és egyúttal aukciót rendeznek 2017. október 12-én 18 órakor.


Egy pillanat alatt változott meg az élete

Az alapítvány támogatása

Az aukció mellett az alábbi OTP-s számlaszámon várják a segíteni vágyók adományait: 11702012-21170926-00000000.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.