EUR: 344,72 Ft
CHF: 318,84 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szombathely

Boksz jótékonykodásból

Sikeres jótékonysági gálát tekinthetett meg Szombathelyen az, aki kedveli a küzdősportokat, és hajlandó volt áldozni a mélyszegénységben élő sportoló tehetségek támogatására, ruhák, felszerelések vásárlására, a felkészülés, versenyeztetés elősegítésére.

A Sugár úti Sportcentrum kiscsarnokában a múlt hétvégén rendezett ,,Kívülállók Viadalán” a K–1-, kick-box- és profiboksz-küzdelmek családias hangulatban szórakoztatták a szakértő közönséget. A főszervező Horváth Győző többszörös világ- és Európa-bajnok harcostól megtudtuk, hogy sokan álltak a jótékonysági cél mellé, így közös erővel sikerül támogatni azokat a fiatal tehetségeket, akik közül többen a ringben is megmutatták tehetségüket, és szinte mindenki szép eredménnyel fejezte be mérkőzését.


Bokszolók csaptak össze Szombathelyen Profi Fotó: CSG

A gálán 12 meccset, köztük 7 amatőr és 5 profi összecsapást tekinthettek meg a nézők. A legnagyobb érdeklődéssel várt csata alig egy percig tartott, hiszen a Bécsben élő és edző orosz Mansur Elsajev szinte kivégezte a Rozman Team magyar fenegyerekét, a dunaföldvári Száva Jánost. Az orosz harcos két megrendítő pofonnal jelezte, hogy noha a testsúlyt illetően igen, a képzettséget és az ökölvívótudást tekintve mégsem volt egy súlycsoportban az orosz és a magyar bokszoló.

A gálán egyébként kiválóan szerepeltek Horváth Győző tanítványai, a Sukothai Team tagjai. A Haladás VSE öklözőjeként is ismertté vált Kolompár Kitti 3×2 perces izgalmas csatát vívott low kick szabályrendszerben, és 3-1-es pontozással nyert is az osztrák Miriam Beienhofer ellen. Aztán Sipos Gyula 3-0-ra legyőzte a hatvani Mata Gyulát, míg a főszervező felesége, Horváth Győzőné 2×2 perces light contact szabályrendszerű meccsen az osztrák Eva Maierhoferrel küzdött meg. Hajni a felkészülés utolsó szakaszában szerzett sérülése ellenére nagyon magabiztos, pontozásos (3-0) győzelmet aratott.


Horváth Győzőné a ringben: magabiztos győzelmet aratott Fotó: CSG

Ezzel azonban még nem értek véget a főszervező izgalmai, hiszen Horváth Győző fia, Marcell is a kötelek közé lépett, és 2×2 perces kick-light-csatában a szintén osztrák Niklas Steinbauerrel mérte össze tudását. Ez a küzdelem is szombathelyi győzelemmel zárult, hiszen a fiatal tehetség egyhangú pontozással vette az akadályt.

Horváth Győző edző Fotó: CSG

A Csizmadia–Katona profi bokszmérkőzés az előbbi harcos 3. menetbeli TKO-győzelmével zárult, majd újra a Sukothai Team versenyzője, Iváncsics Péter Csaba következett, ám a K–1-es küzdelemben ezúttal nem ő, hanem a „hobbista” Hajba Marcell győzött, szintén TKO-val.

Ezt követően a Sukothai Team színeiben szereplő Tóth Bálint az osztrák Patrick Zierert verte meg pontozással K–1-ben, majd a szombathelyi „hobbista” Marton Gábor profi bokszban szintén pontozással verte a dunaföldvári Szappanos Dávidot. Az utolsó küzdelmet is egy szombathelyi vívta, Virág Tamás döntetlenre végzett K–1-ben Nagy Gábor ellen.

Szóval sikeres, ütős kis este volt, aminek következtében a Kívülállók Viadalának főszponzora továbbra is Horváth Győző legénysége mellé áll, ezután is segíti a feltörekvő tehetségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.