EUR: 348,80 Ft
CHF: 327,06 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Sport

Bölöni: Ronaldo a legjobbakkal egyenrangú

A fifa.com-nak adott interjút Bölöni László 108-szoros román válogatott, a Steauával BEK-győztes magyar szakember. A nemzetközi szövetség honlapja Cristiano Ronaldóról kérdezte Bölönit, hiszen ő fedezte fel és állította először a lisszaboni Sporting felnőtt csapatába a portugál legendát.

– Mindössze egyszer láttam őt, amikor a klub U16-os és U18-as gárdája egymással játszott felkészülési mérkőzést, és azonnal úgy döntöttem, hogy a lehető leghamarabb a felnőttekhez veszem. Inkább a széleken játszattam, mert két kilencvenkilós középső védővel való küzdelem sok lett volna egy tizenhat-tizenhét éves srácnak – fogalmazott az Royal Antwerpnél tevékenykedő szakember, hozzátéve, hogy Ronaldo csak Diego Maradonával, Pelével, Johan Cruyff-fal, Puskás Ferenccel említhető egy lapon.


Elmondása szerint ő semmilyen plusz elismerésre nem számít Ronaldóval kapcsolatban, már annak is örül, ha néha az övével együtt említik a nevét. Azt viszont elárulta, hogy Ronaldo családja köszönetet mondott neki a sok segítségért az egyik Aranylabda-díjátadón, ahova hivatalos volt.

– Én soha nem leszek a Real Madrid edzője, és remélem, hogy Cristiano sem dönt úgy, hogy karrierje vége felé a saját szintje alá megy. Neki a Realnál kell befejeznie – válaszolta arra a kérdésre, hogy lesz-e még valaha a négyszeres aranylabdás edzője.

 (MTI/EPA/KOEN VAN WEEL)

 

 (MTI/EPA/Emilio Naranjo)

Kapcsolódó Cikkek