2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Botka a migránsbarát szervezetnek adta az iskolát

Botka László 2002 után bezáratott egy iskolát Szentmihályon, majd 2015-től ingyen és bérmentve odaadta a hírhedt MigSzol csoportnak, vagyis a Migráns Szolidaritás, az erősen Soros György-közeli “civil” szervezetnek, akik raktárbázisul használták az egykori iskolaépületet – írja a Szegedma.hu.

A lap azt írja, Botka László szocialista polgármester a 2015-ben, az illegális migráció támogatására alakult MigSzolnak jelentős támogatásokat nyújtott Szegeden: egy korábban Botka által bezáratott szegedi iskolát ugyanis ingyenesen a MigSzol rendelkezésére bocsátott, mi több, a szervezet által a szegedi vasútállomáshoz felállított faház fölállítását is támogatta a Botka-vezette szegedi önkormányzat. A szervezet egy a számtalan, Soros Györgyhöz köthető “civil” szervezet közül. Ezek közös célja a migránsok segítése, és annak megoldása, hogy a migránsok – akár illegálisan is – akadálytalanul juthassanak el Nyugat-Európába, az sem probléma, ha útlevél és azonosítók nélkül. Botka László a szegedi MigSzol megalakulásához és működéséhez anyagi és erkölcsi támogatást is nyújtott korábban, ahogyan a szegedi önkormányzat, az önkormányzat intézményei és cégei is. Tehát a polgármester egy olyan “civil” szervezetet támogatott, mely az illegális migrációt segítette – írja Szegedma.hu.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Borsa Brown: Gyalázat és hit

  Borsa Brown: Gyalázat és hit

  A modern kor emberének érthetetlen és megfejthetetlen, miként lehet autó, számítógép, elektromosság nélkül élni, és elutasítani minden kényelmet, amit a technológia kínál. Az amishok úgy élnek, mintha egy véget nem érő történelmi film forgatásán lennének, nem csoda, hogy mindig különös figyelemmel tekintett rájuk a világ.

 • Egri csillagok az Arénában

  Egri csillagok az Arénában

  A magyar történelem sikersztoriját, az egri vár 1552-es, török túlerővel szembeni győzelmét dolgozza föl Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye.

 • Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Most már jogosan merül fel a kérdés, hogy áll-e bármiféle tudatosság a szocialisták helyesírási zavarai mögött, –  vagy csak szimplán ennyire hülyék – ugyanis a lingvisztika királynőjének, Kunhalmi Ágnesnek ismét sikerült egy kínos hibát vétenie húsvéti posztjában.