EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Botrányosan gyalázkodott Szanyi

Megdöbbentő és botrányos a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulása, 61 évvel a forradalom és 28 évvel a rendszerváltás után az MSZP-ben még mindig ott szunnyad a gyűlölet és a cinizmus az ’56-os forradalom iránt, még mindig idézőjelbe teszik a nemzeti ünnepet, meggyalázva ezzel minden forradalmi hőst és hozzátartozóikat – így reagált vasárnap közleményben Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Szanyi Tibor előző napi Face­book-bejegyzésére.

MTI Fotó: Kallos Bea

Az MSZP euró­pai parlamenti képviselője „Ünnephez közeledvén” felvezetéssel tett közzé egy fényképet, amely egy a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott, kivégzett, majd lábánál fellógatott honvéd ezredest ábrázol. Később még azt is kiírta közösségi oldalára: nem ünnepeljük a lincselő csőcseléket, ünnepeljük a szabadságért, valamint a szocializmusért kiálló embereket, azaz ‘56 tényleges hőseit.


Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője arra mutatott rá: Szanyi bejegyzése a bizonyíték, hogy a politikus  közvetlen eszmei közösséget vállal a diktatúra állampártjával, így a forradalom eltiprásával is. A Lokál elküldte kérdéseit Szanyi Tibornak, egyebek mellett azt, komolyan gondolja-e, hogy 56-ban a szocializmusért és nem ellene keltek fel az emberek, ám nem méltatta válaszra lapunkat.

Kapcsolódó Cikk:

Kapcsolódó Cikkek