EUR: 345,70 Ft
CHF: 320,26 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Sport

Brutális Nikolics

Már csak 90 perc választja el Nikolics Nemanját attól, hogy a magyar és a lengyel bajnokság után egy újabb ligában legyen a legeredményesebb futballista.

Vasárnap éjjel a Chicago Fire Nikolics Nemanja mesterhármasával 3-2-re legyőzte a Philadelphia Uniont az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakának utolsó előtti fordulójában. A magyar támadó elképesztő formában játszik, az elmúlt három bajnoki mérkőzésén hat gólt szerzett, és nem mellesleg 24 találatával vezeti a góllövőlistát. A második helyen 21 góllal Diego Valerri áll, aki a Portland Timbers csapatát erősíti, a harmadik pedig a világ- és Európa-bajnok David Villa, aki a New York City FC-t segítette 20 góllal.


Bár Nikolics a Videoton színeiben háromszoros, a lengyel Legia Warszawa mezében pedig egyszeres gólkirály, a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott az újabb cím kapujában.

– A sorsom az én kezemben van. Elképesztő lenne, ha az első szezonban elnyerhetném ezt az elismerést, de természetesen a csapat az első. Ha a klub nem profitál a góljaimból, akkor az egész nem ér semmit számomra. Ha rajtam múlna, a többi, versenyben lévő csatárnak is adnék egy aranycipőt, hiszen jó játékosokról beszélünk, akik remek szezont zárhatnak – fogalmazott a 29 éves futballista a chicagofire.com-nak.


A csapattársak is Nikolics sikerét kívánják.

– Én személy szerint az akarom, hogy ő nyerjen. Niko egy igazi gólvágó. Mindig éhes a gólokra, és mindig be akar találni. Neki is és a csapatnak is sokat jelentene a cím – vélekedett a Fire védője, Arturo Alvarez, aki 2013 és 2015 között is Nikolics csapattársa volt a Videotonban.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését a Chicago Fire a Houston Dynamo ellen vívja, idegenben, vasárnap 22 órától.

További Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek