EUR: 311,05 Ft
CHF: 269,78 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Búcsúzni csak szépen!

Utolsó felvonásához érkezett a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat, Magyarország Feröert fogadja a Groupama Arénában. Bár legutóbb megvicceltek minket a szigetországiak, remélhetőleg most sikerül nyerni, és utána elfelejthetjük a csoportban való vergődést.

Egy évvel ezelőtt Tórshavnban gól nélküli döntetlennel kezdtük a selejtezőket, annak reményében, hogy a végén kijuthatunk az oroszországi világbajnokságra. Hiú ábránd volt, hiszen három fordulóval a vége előtt a labdarúgó-válogatottnak már matematikai esélye sem volt a pótselejtezőt érő második hely elcsípésére. Az utolsó fordulóban a feröeri válogatottat fogadjuk, a szép búcsú és a győzelem jegyében.


Fiola Attila és Dzsudzsák Balázs eltiltása lejárt, így ott lehetnek a pályán, és vélhetően ott lesz Gulácsi Péter is, aki Svájc ellen több sorsdöntő hibát követett el.

Feröertől betömörülő, fegyelmezett védekezésre számíthat Bernd Storck szövetségi kapitány, kérdés, hogy a játékosok képesek lesznek-e áttörni a falat. De ez lenne a minimális elvárás a fiúkkal szemben. Az Eb-öröm már a múlté, a vb-selejtezők mindenkit visszarángattak a földre, így az sem lenne meglepő, ha Storck ma irányítaná utoljára a válogatottat.

Ezzel együtt reméljük, hogy gólokban gazdag mérkőzéssel búcsúzunk a sikertelen sorozattól, majd elfelejthetjük, hogy ez valaha is megtörtént.

Magyarország–Feröer (20.45, tv: M4 Sport)


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

 • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

 • Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Holnap este a Chelsea otthonában lép pályára az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párharc tétje nem csak az, hogy melyik csapat jut tovább, hanem, hogy Antonio Conte maradhat-e a londoni csapat kispadján.