EUR: 308,10 Ft
CHF: 265,77 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Búcsúzni csak szépen!

Utolsó felvonásához érkezett a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat, Magyarország Feröert fogadja a Groupama Arénában. Bár legutóbb megvicceltek minket a szigetországiak, remélhetőleg most sikerül nyerni, és utána elfelejthetjük a csoportban való vergődést.

Egy évvel ezelőtt Tórshavnban gól nélküli döntetlennel kezdtük a selejtezőket, annak reményében, hogy a végén kijuthatunk az oroszországi világbajnokságra. Hiú ábránd volt, hiszen három fordulóval a vége előtt a labdarúgó-válogatottnak már matematikai esélye sem volt a pótselejtezőt érő második hely elcsípésére. Az utolsó fordulóban a feröeri válogatottat fogadjuk, a szép búcsú és a győzelem jegyében.

Fiola Attila és Dzsudzsák Balázs eltiltása lejárt, így ott lehetnek a pályán, és vélhetően ott lesz Gulácsi Péter is, aki Svájc ellen több sorsdöntő hibát követett el.

Feröertől betömörülő, fegyelmezett védekezésre számíthat Bernd Storck szövetségi kapitány, kérdés, hogy a játékosok képesek lesznek-e áttörni a falat. De ez lenne a minimális elvárás a fiúkkal szemben. Az Eb-öröm már a múlté, a vb-selejtezők mindenkit visszarángattak a földre, így az sem lenne meglepő, ha Storck ma irányítaná utoljára a válogatottat.

Ezzel együtt reméljük, hogy gólokban gazdag mérkőzéssel búcsúzunk a sikertelen sorozattól, majd elfelejthetjük, hogy ez valaha is megtörtént.

Magyarország–Feröer (20.45, tv: M4 Sport)


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.