2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Sport

Búcsúzni csak szépen!

Utolsó felvonásához érkezett a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat, Magyarország Feröert fogadja a Groupama Arénában. Bár legutóbb megvicceltek minket a szigetországiak, remélhetőleg most sikerül nyerni, és utána elfelejthetjük a csoportban való vergődést.

Egy évvel ezelőtt Tórshavnban gól nélküli döntetlennel kezdtük a selejtezőket, annak reményében, hogy a végén kijuthatunk az oroszországi világbajnokságra. Hiú ábránd volt, hiszen három fordulóval a vége előtt a labdarúgó-válogatottnak már matematikai esélye sem volt a pótselejtezőt érő második hely elcsípésére. Az utolsó fordulóban a feröeri válogatottat fogadjuk, a szép búcsú és a győzelem jegyében.


Fiola Attila és Dzsudzsák Balázs eltiltása lejárt, így ott lehetnek a pályán, és vélhetően ott lesz Gulácsi Péter is, aki Svájc ellen több sorsdöntő hibát követett el.

Feröertől betömörülő, fegyelmezett védekezésre számíthat Bernd Storck szövetségi kapitány, kérdés, hogy a játékosok képesek lesznek-e áttörni a falat. De ez lenne a minimális elvárás a fiúkkal szemben. Az Eb-öröm már a múlté, a vb-selejtezők mindenkit visszarángattak a földre, így az sem lenne meglepő, ha Storck ma irányítaná utoljára a válogatottat.

Ezzel együtt reméljük, hogy gólokban gazdag mérkőzéssel búcsúzunk a sikertelen sorozattól, majd elfelejthetjük, hogy ez valaha is megtörtént.

Magyarország–Feröer (20.45, tv: M4 Sport)


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek