EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XXII.kerület

Budafoki őrtűz a székely autonómiáért

Budafok-Tétény önkormányzata október 29-én, vasárnap 16.30-kor ismét várja a kerületben és a környező településeken élőket a Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon tartandó őrtűzgyújtásra, hogy együtt fejezzék ki a székely autonómiatörekvések melletti kiállást.

Székelyföldön a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásával október 29-én este, román idő szerint 17.30-kor (magyar idő szerint 16.30-kor) őrtüzekkel világítják ki a régió történelmi határait. A székely zászlót Magyarországon elsőként kitűző Budafok-Tétényi önkormányzat rendezvényén ünnepi beszédet mond az esemény fővédnökeként Szabolcs Attila, Budafok-Tétény parlamenti képviselője, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.


A Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon gyújtják az őrtüzet

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.