EUR: 344,98 Ft
CHF: 319,50 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Sport

Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

Minden eddigi nevezési rekordot megdöntött a hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvége, amelyen pontosan 31 ezer 920 futót regisztráltak. Lapunk munkatársa, Bihari Zsuzsa is ott volt az indulók között, sőt első maratonistaként le is futotta a 42 kilométeres távot.

Bihari Zsuzsát kislánya várta a célban

A kétnapos versenyen messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, amely akkor kicsivel haladta meg a harmincezret! Az új résztvevői csúcs annyit jelent, mintha Szekszárd minden egyes lakosa jelentkezett volna a versenyre, így minden idők legnépesebb magyarországi szabadidősport-rendezvénye volt a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál!
Rekord született a külföldi nevezők számában is, a két nap során 81 országból 5400-an érkeztek Budapestre. A maratoni mezőny 40 százaléka külföldi volt: jöttek futók Új-Zélandról, Chiléből és Costa Ricából is. Magyarországról 1033 településről érkeztek jelentkezések, azaz minden harmadik városból, faluból. A legidősebb induló a 84 éves Kenyér Imre volt.
A vasárnapi fő versenyen rajthoz állt a Lokál munkatársa, Bihari Zsuzsa is, aki életében először teljesítette a maratoni távot.
– Két évvel ezelőtt kezdtem el futni, négy kilométerekkel indítottam, most már minden hétvégén tíz kilométereket futok – mondta munkatársunk, aki hozzátette, eddig a leghosszabb távot a tavalyi SPAR Maratonon teljesítette, akkor 30 kilométeres távon.
– Bevallom, most is csak a barátnőm vett rá, hogy a 42 kilométeren induljak, de nem bántam meg, hogy belevágtam. Igazából még holtpont sem volt, az egész futás alatt jól éreztem magam. Na, és felejthetetlen élményt nyújtott a verseny, hiszen futás közben megcsodálhattam a gyönyörű várost, a szurkolók pedig elképesztőek voltak. Szinte egyetlen méter sem volt, ahol ne lettek volna drukkerek az út mellett, a dugó ellenére még az autókból is biztattak mindenkit.

Zsuzsa hozzátette, nincs „futóbakancslistája”, azaz nincs olyan futóverseny, amelyen a jövőben mindenképp el akar indulni.
 Bár nagyon jól éreztem magát futás közben, azért megmaradok a tíz kilométeres táv mellett. Egészen egyszerűen csak azért, mert azt szeretem a legjobban.


Kapcsolódó Cikkek