EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Veszprém

Cél a felszabadult örömjáték

A zömében tizenévesek alkotta NB II-es veszprémi női röplabdacsapat célja a tisztes helytállás lehet a pontvadászatban.

A Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) női röplabdacsapatának nem sok sikerélmény jutott a mögöttünk álló szezonban. A szinte kivétel nélkül tizenéves lányokból álló együttesnek mindössze két győzelem adatott meg a másodosztályú bajnokságban, ahol az utolsó helyen végzett. Az utolsó két fordulóra Magi Gábor edző is felállt a kispadról, helyére Holdinger Szilárd lépett előre a juniorcsapattól.


A felnőttek mezőnyében kell helytállniuk a fiatal lányoknak (fotó: Zatkalik Dániel)

A trénert alakulata első alapozóedzésén látogattuk meg, s rögtön szembesültünk vele, milyen kemény fába is vágta fejszéjét. Kamaszlányokból kellene olyan ütőképes gárdát verbuválnia, amely felveheti a versenyt a rutinos, minden hájjal megkent felnőtteket foglalkoztató riválisokkal. – Túlzott elvárásokat nem szabad megfogalmazni a lányokkal szemben, hiszen gyakorlatilag az U19-es csapattal kell helytállnunk a felnőttek között is – jelentette ki Holdinger Szilárd.

Holdinger Szilárd elmondta, hogy idén még nem tudott taotámogatást lehívni a csapat (fotó: Zatkalik Dániel)

A trénertől megtudtuk, hiába bővült nemrégiben a látványsportágak köre a röplabdával, az idén még nem tudtak taós támogatást lehívni, ezért a várt erősítések is elmaradtak. – A céljaink ennek függvényében alakultak. A kerettel a juniorbajnokságra szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni. Saját korosztályukban lehet keresnivalójuk a lányoknak. Ha pedig megérzik a siker ízét, akkor a felnőttek mezőnyében is felszabadultabban röpizhetnek majd, ami a felnőtt-találkozók eredményességére is hatással lesz – tekintett előre Holdinger.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.