2018. március 20., kedd
Klaudia,

Tech

Célzott vírussal támadják az ATM-eket

Jó néhány éve próbálkoznak a kiberbűnözők, hogy a bankjegykiadó automatákat célzott vírusokkal hajtsák uralmuk alá, és idén tavasszal alkalmas eszköz is került a kezükbe az ATMii vírus „személyében”. Az egyetlen szerencse, hogy a vírust nehéz eljuttatni az ATM-ig – számolt be róla a biztonsagportal.hu.

A Kaspersky Lab információs biztonsági cég elemzése szerint az ATMii kifejezetten a Windows 7 vagy Windows Vista operációs rendszert futtató bankautomatákra veszélyes (a korábbiak XP-t használtak, amely még sebezhetőbb). Ezért a biztonsági kutatók szerint könnyen elképzelhető, hogy az ATMii készítői célzott támadásokat hajtottak végre, és előre feltérképezett automatákkal próbálkoztak.


A szakportál szerint az ATMii szerencsére önmagában nem képes fertőzésre. Hogy egy bankautomatához hozzáférjen a hacker, fizikailag vagy online kell eljuttatnia a vírust a kiszemelt, konkrét ATM-re. Ez viszont a gépek webkamerás védelme miatt veszélybe sodorhatja a próbálkozó számítógép-kalózt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

    Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

    Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.

  • Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

    Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

    Azóta, hogy a Google szerdán bejelentette, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama szinte töretlenül gyengül.