2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb IX.kerület

Cimborák közt

Óriási siker a Cimbora Játszóház, melyet a Ferencvárosi Művelődési Központban rendeznek meg minden hónapban a gyerekeknek.

A mai negyvenesek még emlékezhetnek, hogy a 80-as években ment Cimbora címmel egy gyermekműsor a televízióban. A hasonlóság nem a véletlen műve, hiszen azt a műsort később átették a Duna televízióra, ahol az a Korhecz Ilona volt a „gazdája”, aki most a Cimbora Játszóházat is vezeti. Immár évek óta szokás, hogy a művelődési központban minden hónapban rendeznek egy Cimbora Játszóházat, amit viccesen csak játszószombatnak hívnak, hiszen itt tényleg az a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Az ingyenes rendezvényen mindig van koncert, amelyen megzenésített verseket ad elő a Cimbora Duó, azaz Korhecz Ilona és Juhász Csaba, és a játszóházat is mindig valamilyen tematikával építik fel.


Gyurmából csigát? Miért ne! (Fotó: Máté Krisztián)

Most például Arany János Családi kör című versével „játszottak”, míg az őszi kalandok köré felépített játszóházban volt erdei állatok kirakó, katicakirakó, virágkirakó, birkafogó, horgászat, róka- és nyúlvadászat, csigamemória, nemezelés és bagolykészítés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.