2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Csaknem kétezer fiatal vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón október 23-án

Csaknem kétezer egyetemista és középiskolás vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón, történelmi vetélkedőn, majd a hagyományos fáklyás felvonuláson – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke – aki személyesen is megélte az ’56-os eseményeket – kiemelte: fontos, hogy a történelmi események a fiatalok számára is ismertté váljanak.


Csáky Csongor elmondta: a szövetség hatodik éve szervezi meg a Kárpát-medencei fiatalok utaztatását, hogy október 23-án legalább egy határ átlépésével ünnepelhessenek. Azt mondta: az idén rekordszámú, csaknem 150 Kárpát-medencei középiskola pályázott. Mintegy 8 ezer diáknak lesz lehetősége az utazásra – tette hozzá.

A program célja, hogy a magyar középiskolások egy másik ország magyar középiskolájának fiataljaival közösen ünnepeljék október 23-át, és a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyit a Plázs Siófok

    Nyit a Plázs Siófok

    A pünkösdi hétvégén, május 29-én megnyílik a nagyközönség előtt a siófoki Nagystrand és természetesen a nyári Balaton-parti ellazulás epicentruma, a Plázs is.

  • Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    A készültség még jó ideig velünk marad, pillanatnyilag a rendkívüli jogrend megszüntetésére van lehetőség Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A politikus a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány szeretné fenntartani az idősek vásárlási sávjának lehetőségét.