2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XXI.kerület

Csepeli villanyszerelő fiú megy a Word Skillsre!

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója, Leidl Péter a villanyszerelő szakmában bejutott a 2017-es World Skills, azaz a szakmák olimpiája döntőjébe, amelyet október 18-án rendeznek Abu-Dzabiban.

A már egyéni vállalkozóként dolgozó fiatalembert az alma materben látogattuk meg, ahol a nemzetközi megmérettetésre készül.

 

Kollár József, a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának címzetes igazgatója hívta fel a figyelmünket iskolájuk büszkeségére.
– Péter kitartással és szorgalommal járult hozzá tehetségéhez, példája és sikere erőt és motivációt adhat társainak, hogy érdemes tanulni, keményen dolgozni – mondta a Lokál Extrának Kollár József. A volt igazgató szavait Herczegh Mária igazgatónő is megerősítette.
– Nagy büszkeség számunkra, hogy iskolánk tanulója eljutott idáig. Jövőre Magyarország rendezi az Euro Skillst, igazából arra készülünk nagyon, itt várunk komoly eredményt a diákjainktól. Ehhez nagy segítség, hogy Péter most a nagy világversenyen is megméretteti magát, képviseli a magyar villanyszerelő szakmát és iskolánkat. Hálásak vagyunk Valló Péter főigazgatónak, hogy Abu-Dzabiban mi is ott lehetünk vele, mellette.
Takács János nyolc éve tanít az iskolában, Péternek osztályfőnöke és szakmai mestere volt a kezdetektől, a versenyre is ő készítette fel.
– Az évről évre megrendezett Szakma Sztár versenyen figyelt fel Péterre a Legrand cég, ők támogatják. Intelligens, okos rendszerek kialakításával versenyez. A szakmán túl az ember nevelése is fontos, Péter igazi szakember, ért a munkájához, és emberként is megállja a helyét – fogalmazott Takács János. A tanár úr hozzátette, a World Skillsen nemzeti színű zászló alatt vonulnak be az egyes nemzetek szakmáit képviselő fiatalok. Egyenöltönyt és piros-fehér-zöld színű szabadidőruhát (munkaruhát) kapnak, mint az igazi olimpián.
Péter KNX (intelligens) rendszerek kialakításával foglalkozik, mellette már egyéni vállalkozóként (leidlvillany.hu) dolgozik is a szakmájában.
– A családban senki nem volt villanyszerelő, én azonban kitaláltam magamnak, hogy ebből fogok megélni. Nagyon szeretem a szakmámat, és hálás vagyok az iskolának, hogy mindenben segítenek. Bármi is lesz a verseny eredménye, aki oda kijut, az olyan nemzetközi oklevelet kap, amelyet a világon mindenhol elismernek, és három évig ösztöndíjjal támogatnak. Ebből megcsinálom a jogsit, és a szerszámparkomat fogom fejleszteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.