EUR: 349,15 Ft
CHF: 329,42 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb XVI.kerület

Csillagok háborúja Mátyásföldön

Ha van film, amelyet mindenki ismer, az a Star Wars. Van, aki minden részt „százszor” látott, de olyanok is akadnak szép számmal, akik Star Wars-ereklyéket gyűjtenek, és vannak, akik Star Wars-kütyüket kezdenek el barkácsolni.

Szabó István több mint húsz éve gyárt mindenből Csillagok háborúja-maketteket. És azt, hogy mindenből, szó szerint kell érteni, hiszen készült már makett régi tévé- és rádióalkatrészekből, kidobott üvegekből vagy üres flakonokból elképesztően szép kivitelben. Szabó Istvánt 1982-ben, nyolcévesen kerítette hatalmába a Star Wars- őrület, ekkor látta ugyanis először A Birodalom visszavágot. És mivel mindig szeretett fúrni-faragni, az otthoni barkácsolás volt a legolcsóbb módja, hogy neki is legyenek Csillagok háborúja-űrhajói. Az elmúlt 25 évben aztán annyi makett készült, hogy már számos kiállítást szerveztek belőlük.


Íme egy birodalmi lépegető (Fotó: Máté Krisztián)

Most például a XVI. kerületben, ahol Szabó István saját kezűleg készített Star Wars-makettjei mellett különböző berendezett diorámák és terepasztalok is láthatók voltak, a Corvin Művelődési Ház pilótaképző játékában pedig minden induló szakavatott űrsofőrré válhatott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.