2020. május 27., szerda
Hella

Belföld

Czeglédy-ügy: Több esetben is adott pénzt Gyurcsány?

Az Origó birtokába került egy dokumentum, ami szerint Gyurcsány Ferenc feleségének cége nem idén, hanem 2016-ban adott 78 millió forintos kölcsönt Czeglédy Csaba cégének. A DK elnöke ennek ellenére azt írta közösségi oldalán, hogy az előzetesben ülő jogász idén kereste meg őt. Lehet, hogy nem is egy, hanem két kölcsönt adott Gyurcsány?

A volt miniszterelnök egyébként azt állítja, hogy az adóhatóság zárolása miatt ők sem jutottak hozzá a pénzükhöz, pedig a kölcsönt visszafizette a Human Operator – írja az Origo.


Gyurcsány legfrissebb Facebook-bejegyzésében azt bizonygatja, hogy Czeglédy idén tavasszal kereste meg, azért, hogy kölcsönt kérjen tőle. Ám az Origo tulajdonába jutott dokumentum nem ezt az állítást támasztja alá. Az okirat szerint bizony ezt a kölcsönt még 2016-ban adta a Gyurcsány feleségének tulajdonában lévő Altus Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.nek.

Ráadásul a lap tulajdonába került dokumentum szerint a Human Operator Zrt. a teljes kölcsönösszeget (78 millió forint) kamataival együtt visszafizette. Így Gyurcsány Ferenc mindkét állítása megdőlt. Ezek után már az sem kizárt, hogy az Altus idén is fizetett az előzetesben ülő jogásznak.


Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát

A Czeglédy-ügyben a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az egész magyar baloldalnak politikai felelőssége van – mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn újságíróknak, miután találkozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével és a megkárosított diákok küldöttségével.

– Az ügynek politikai vonatkozása is van, hiszen kiderült, hogy “Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát”, aki az Altus Zrt.-től 80 millió forintos kölcsönt kapott, hogy tevékenységét és “fényűző életmódját” folytathassa. Ennek a felelősségét a DK-nak és az egész magyar baloldalnak értékelnie kell – mondta Gulyás Gergely.

Hozzátette, hogy alig volt olyan politikai vonatkozású ügy, ahol a DK-s és MSZP-s vezetők védelmét ne Czeglédy Csaba látta volna el. Itt egy olyan büntetőügyről van szó, amely szereplője, vezető politikusa volt az MSZP-nek és a DK-nak, és úgy érezte, hogy önmagában ez védettséget ad számára – jegyezte meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek