EUR: 344,63 Ft
CHF: 318,90 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Életmód

David Bowie fotósa megmutatja a zenész jegyzeteit is

Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására, az Art Market Budapest október 12–15. között újra Budapestre irányítja a művészetbarátok és a nemzetközi művészeti világ figyelmét.

Tony McGee fotója David Bowieról

Magyarország legnagyobb, évente visszatérő kortárs képzőművészeti válogatása ezúttal négy kontinens közel 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a Millenáris kiállítási épületeiben.


A vásár szervezői az államalapításának 70. évfordulóját ünneplő Izraelt hívták meg díszvendégként. A vásár helyszínén bemutatott válogatás mellett az Art Market Budapest ART.ISRAEL-ART.IS.REAL néven kulturális fesztivált is tart számos budapesti helyszín bekapcsolásával.

 

Az Art Photo Budapest, a vásár néhány évvel ezelőtt létrehozott fotóművészeti szekciója az idén megerősíti pozícióját Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként, és számos nemzetközi sztárnak biztosít kiállítási és személyes bemutatkozási lehetőséget. Egyebek mellett a David Bowie fotósaként világhírűvé vált londoni Tony McGee a tavaly elhunyt kultikus zenészről készült különleges portrésorozata mellett bemutatja a sorozat elkészültéhez kapcsolódó dokumentumokat, köztük David Bowie jegyzeteit is.


Kiemelt vendégművész Ilit Azoulay, akinek fő művét, egy 9 méteres fotóinstallációt is megtekinthetik az érdeklődők.

A műfaj külföldi sztárjai mellett az Art Photo Budapest nemzetközi mezőnyében meghatározó szerephez jutnak a legjelentősebb hazai alkotók is, akik közül 2017-ben az idén 80 éves, kolozsvári születésű Korniss Péter munkássága kerül leginkább fókuszba.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az egészségmánia is betegség

  Az egészségmánia is betegség

  A túlzásba vitt vitaminok, táplálék-kiegészítők, a rengeteg edzés, orthorexia nervosa, ami gyakorlatilag egy evészavar-típus.

 • Dugóhúzó-praktikák

  Dugóhúzó-praktikák

  Bizonyára sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy nem volt megfelelő eszköz otthon és mégis ki kellett volna nyitni az üveget. A sörös üvegeknél megoldható, hogy az ajtó zárjába illesztik – féloldalasan a söröskupakot, és kis feszegetésre máris lepattan a fémkupak.

 • Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

  Ezek a kütyük hozzák lázba a nőket

  A nők napi szinten használják és keresik a praktikus megoldásokat a technikai újdonságok területén is, amelyeknél nem utolsó szempont, hogy az outfithez is passzoljon és stílusos legyen.