2019. február 18., hétfő
Bernadett

Életmód

David Bowie fotósa megmutatja a zenész jegyzeteit is

Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására, az Art Market Budapest október 12–15. között újra Budapestre irányítja a művészetbarátok és a nemzetközi művészeti világ figyelmét.

Tony McGee fotója David Bowieról

Magyarország legnagyobb, évente visszatérő kortárs képzőművészeti válogatása ezúttal négy kontinens közel 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a Millenáris kiállítási épületeiben.


A vásár szervezői az államalapításának 70. évfordulóját ünneplő Izraelt hívták meg díszvendégként. A vásár helyszínén bemutatott válogatás mellett az Art Market Budapest ART.ISRAEL-ART.IS.REAL néven kulturális fesztivált is tart számos budapesti helyszín bekapcsolásával.

 

Az Art Photo Budapest, a vásár néhány évvel ezelőtt létrehozott fotóművészeti szekciója az idén megerősíti pozícióját Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként, és számos nemzetközi sztárnak biztosít kiállítási és személyes bemutatkozási lehetőséget. Egyebek mellett a David Bowie fotósaként világhírűvé vált londoni Tony McGee a tavaly elhunyt kultikus zenészről készült különleges portrésorozata mellett bemutatja a sorozat elkészültéhez kapcsolódó dokumentumokat, köztük David Bowie jegyzeteit is.


Kiemelt vendégművész Ilit Azoulay, akinek fő művét, egy 9 méteres fotóinstallációt is megtekinthetik az érdeklődők.

A műfaj külföldi sztárjai mellett az Art Photo Budapest nemzetközi mezőnyében meghatározó szerephez jutnak a legjelentősebb hazai alkotók is, akik közül 2017-ben az idén 80 éves, kolozsvári születésű Korniss Péter munkássága kerül leginkább fókuszba.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.