2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Miskolc

Deák Bill Gyula három év után újra Miskolcon

Bill utoljára 2014-ben lépett fel Miskolcon. Nyáron az egyetemen megrendezett EFOTT-on, utána ősszel az ifiházban. Azóta már több helyszínre több alkalommal is beharangozták a fellépését, de mindig közbejött valami. Legtöbbször egészségügyi problémák. Most úgy hírlik, Bill egészsége rendben van, a helyszín is rendelkezésre áll, és a rajongók is nagyon várják a Kapitányt.

November 17-e lesz az a nap, amikor Bill Miskolcon fog koncertezni, az Ady Endre Művelődési Házban. A napokban kezdődött a jegyek árusítása elővételben, kaphatók a Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában, az Ifjúsági Házban, a rendezvény napján a helyszínen, valamint online az InterTicket országos hálózatában és a jegy.hu-n.


Sokan várják Miskolcon a magyar blues királyt

Deák Bill Gyula november 8-án lesz 69 éves, így ez a koncert egy kis születésnapi jelleget is ölthet. Az énekes az 1978-ban indult Hobo Blues Banddel lett országosan ismert, az István, a királyban Torda táltos szerepével a szélesebb közönség is megismerhette. 1984-től jelennek meg sikeres szólólemezei, 2008-ban Artisjus-díjat kapott, abban az évben Kőbánya díszpolgára lett, 2009-ben megkapta a Fonogram-életműdíjat, majd 2012-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is. Gyakran a „magyar blueskirályként” emlegetik, de Bill Kapitánynak is szokták szólítani. 1984-ben a Budapest Sportcsarnokban Chuck Berryvel közösen lépett fel, aki így vélekedett róla: „Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam!”

Orszáczky Jackie, a legendás Syrius énekes-basszusgitárosa emlegette elsőként királyként, erre Bill így emlékezett: „Sokat köszönhettem neki, rengeteget tanultam tőle. Ő volt az első, aki kimondta, hogy Magyarországon Bill a blues királya. Az ő szavának pedig itthon súlya volt. Sokszor énekeltem a zenekarával, a Syriusszal, aztán Radics Bélával, Bencsik Samuval – a legjobbakkal.”


Bill kapitány újra Miskolcon

Az énekes a blues életérzését így foglalta össze: „Gyerekkoromban egy ötször ötös szobában laktunk hatan, négy gyerek és a két szülő. Örültünk a cukros-zsíros kenyérnek, egy almának. Aki nem kapott elég pofont az élettől, sosem nélkülözött, nem tudhatja, miről szól ez az egész. Én kaptam bőven.”

Bill Kapitányt Miskolcon sok hűséges rajongója várja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.