2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Miskolc

Dinamit: új dallal érkeznek az Adyba!

A legendás zenekar 2009-es újjáalakulása óta nem járt még Miskolcon. Most lehetőség adódik, hogy az Ady Endre Művelődési Házban október 27-én megnézzük a miskolci zenészt is tagjai között tudó formációt. Németh Gábor dobossal beszélgettünk.

Először az újjáalakulás témakörét jártuk körbe: évekig vártak arra, hogy Vikidál igent mondjon. Győzködték, de nem tudtak zöld ágra vergődni vele.


– Végül úgy döntöttem, megcsináljuk nélküle. 2009 végén volt egy szombathelyi koncert, utána 2010-ben a PeCsa-nagykoncert. Ez a két buli csak egy jelzés volt, hogy itt vagyunk, működünk! Utána rögtön fel is vettük az új lemezt. Nincs túl sok koncertünk, a legenda nívójához mérten válogatunk, nem fogunk elmenni klubozni, legyen kuriózum, ha valahol megjelenünk – tette hozzá a zenekar dobosa.

Hamarosan Miskolcon koncertezik a Dinamit!

Rudán Joe már második éve van a brigádban, ő váltotta Kálmán Györgyöt, akivel újraindult a történet. Gábor erről és a koncertprogramról is beszélt nekünk.


– Joe nagyon bevált. A Mobilban 10 évet játszottam vele, jól ismerjük már egymást, így nem volt rizikó a csatlakozásában. A koncertprogramunk úgy fest, hogy a régi dalok a kétharmad részét teszik ki, az újak meg az egyharmadát. 90-95 percet szoktunk játszani, 20-21 számot. A régi dalokat ismeri a közönség, így mindenképpen azoknak kell dominálniuk a programban – mondta el Németh Gábor.

Németh Gábor a zenekar dobosa

Az új dalok is szóba kerültek. – Két új dal van most készülőben. Nagy a repertoárunk, harmincvalahány dal áll rendelkezésünkre, cserélgetni, frissíteni is tudjuk a programunkat. Ez a két dal arra jó lesz, hogy a koncerteken legyen újdonság. A miskolci bulin egyet már bemutatunk. Itt fog debütálni – újságolta a dobos.

Az eredeti ötösfogat 1979-es megalakulása is szóba került a beszélgetés során.

– A zenészek mindegyike olyan múlttal rendelkezett – Skorpió, Mini, P. Mobil –, hogy gyakorlatilag nem volt kérdéses a lemezgyár támogatása. Révész Sándor és Charlie neve is felmerült az alakuláskor, de próbákra nem került sor velük, tárgyaltunk, és mindketten szívesen jöttek volna. Vikidállal együtt hármuk közül azt kellett eldöntenünk, hogy ki illik a leginkább a koncepciónkba. Végül Vikidálra szavaztunk. Nagyon komolyan indultunk, volt, hogy negyven bulit csináltunk havonta. Miskolcon is jártunk annak idején, akkoriban rockcentrum volt a város – mesélte Gábor.

Zselencz László Zsöci – bakancsos Edda – csatlakozására is rákérdeztünk.

– Zsöci elég egyértelmű választás volt. Ő ugyanaz a korosztály, mint mi, szavak nélkül értjük egymást. Jól gitározik-énekel, minden adottsága stimmelt, hogy bekerüljön hozzánk. Kíváncsi vagyok, Miskolcon mennyien emlékeznek még a zenekarra! Itt sokat játszottunk és nem csak a Dinamittal, hanem a Skorpióval, Mobillal, meg az ős-Bikininek a Csanyikban volt a bemutatkozása! Megvannak a kötődések, örülünk, hogy végre lehetőségünk adódik itt fellépni – tudtuk meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.