EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Miskolc

Dinamit: új dallal érkeznek az Adyba!

A legendás zenekar 2009-es újjáalakulása óta nem járt még Miskolcon. Most lehetőség adódik, hogy az Ady Endre Művelődési Házban október 27-én megnézzük a miskolci zenészt is tagjai között tudó formációt. Németh Gábor dobossal beszélgettünk.

Először az újjáalakulás témakörét jártuk körbe: évekig vártak arra, hogy Vikidál igent mondjon. Győzködték, de nem tudtak zöld ágra vergődni vele.


– Végül úgy döntöttem, megcsináljuk nélküle. 2009 végén volt egy szombathelyi koncert, utána 2010-ben a PeCsa-nagykoncert. Ez a két buli csak egy jelzés volt, hogy itt vagyunk, működünk! Utána rögtön fel is vettük az új lemezt. Nincs túl sok koncertünk, a legenda nívójához mérten válogatunk, nem fogunk elmenni klubozni, legyen kuriózum, ha valahol megjelenünk – tette hozzá a zenekar dobosa.

Hamarosan Miskolcon koncertezik a Dinamit!

Rudán Joe már második éve van a brigádban, ő váltotta Kálmán Györgyöt, akivel újraindult a történet. Gábor erről és a koncertprogramról is beszélt nekünk.


– Joe nagyon bevált. A Mobilban 10 évet játszottam vele, jól ismerjük már egymást, így nem volt rizikó a csatlakozásában. A koncertprogramunk úgy fest, hogy a régi dalok a kétharmad részét teszik ki, az újak meg az egyharmadát. 90-95 percet szoktunk játszani, 20-21 számot. A régi dalokat ismeri a közönség, így mindenképpen azoknak kell dominálniuk a programban – mondta el Németh Gábor.

Németh Gábor a zenekar dobosa

Az új dalok is szóba kerültek. – Két új dal van most készülőben. Nagy a repertoárunk, harmincvalahány dal áll rendelkezésünkre, cserélgetni, frissíteni is tudjuk a programunkat. Ez a két dal arra jó lesz, hogy a koncerteken legyen újdonság. A miskolci bulin egyet már bemutatunk. Itt fog debütálni – újságolta a dobos.

Az eredeti ötösfogat 1979-es megalakulása is szóba került a beszélgetés során.

– A zenészek mindegyike olyan múlttal rendelkezett – Skorpió, Mini, P. Mobil –, hogy gyakorlatilag nem volt kérdéses a lemezgyár támogatása. Révész Sándor és Charlie neve is felmerült az alakuláskor, de próbákra nem került sor velük, tárgyaltunk, és mindketten szívesen jöttek volna. Vikidállal együtt hármuk közül azt kellett eldöntenünk, hogy ki illik a leginkább a koncepciónkba. Végül Vikidálra szavaztunk. Nagyon komolyan indultunk, volt, hogy negyven bulit csináltunk havonta. Miskolcon is jártunk annak idején, akkoriban rockcentrum volt a város – mesélte Gábor.

Zselencz László Zsöci – bakancsos Edda – csatlakozására is rákérdeztünk.

– Zsöci elég egyértelmű választás volt. Ő ugyanaz a korosztály, mint mi, szavak nélkül értjük egymást. Jól gitározik-énekel, minden adottsága stimmelt, hogy bekerüljön hozzánk. Kíváncsi vagyok, Miskolcon mennyien emlékeznek még a zenekarra! Itt sokat játszottunk és nem csak a Dinamittal, hanem a Skorpióval, Mobillal, meg az ős-Bikininek a Csanyikban volt a bemutatkozása! Megvannak a kötődések, örülünk, hogy végre lehetőségünk adódik itt fellépni – tudtuk meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.