EUR: 348,56 Ft
CHF: 326,49 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Extra

Dundika: Nem akarok tökéletes anya lenni

Már hat éve otthon van a gyerekekkel Dundika. Majka párja kezdetben tökéletes anyuka akart lenni, de eljött az idő, hogy végre magával is foglalkozzon. Ebben kedvese is támogatja, akivel a kritikus hetedik évbe lépett a kapcsolatuk, de Hajni nem fél: erős a szerelmük Majával, és már az esküvőt is tervezik.

– Nagyon boldog ember vagyok, de éreztem, hogy szükség van egy kis változásra. Szűz jegyű vagyok, ami azt jelenti, hogy szeretnék mindent tökéletesen csinálni. De rá kellett jönnöm, hogy ez nem jó nekem, és igenis szükségem van egy kis „énidőre”. Nem kell megfelelnem minden elvárásnak, és mondjuk lelkiismeret-furdalás nélkül megyek el moziba a barátnőimmel. Nem akarok tökéletes anya lenni, szerintem ilyen nem is létezik. Lassan körvonalazódik bennem az is, hogy mit szeretnék a későbbiekben csinálni, de erről egyelőre nem szeretnék beszélni – kezdte a Lokál Extrának Majoros Hajnalka, azaz Dundika, aki hat évvel ezelőtt, Marián születésénél mindent görcsösen jól akart csinálni.
– Az első gyerekem születésénél igazából mindenkire hallgattam. Nagyon nehéz egy anyukának, mert a legjobbat szeretné a gyerekének, és nagy benne a félelem, hogy valamit elront, ezért meghallgat minden jó tanácsot, és ott van még az internet is, ami még inkább képes összekuszálni a gondolatokat. Ma már merek segítséget kérni a mindennapokban, és nem gondolom, hogy mindent nekem kellene megoldanom. Elhatároztam, hogy csak a családomra és a saját érzéseimre fogok hallgatni. Másfél éve Olika is megszületett, és már én is sokkal gyakorlottabb vagyok. Megvannak a módszereim, de a két gyerek teljesen más személyiség, ezért másképp kell kezelnem őket. Oli elképesztően akaratos, hisztis, de hihetetlenül cukorborsó. Amióta megszületett, azóta mosolyog, és annyira kedves, hogy ha valaki édesen szól hozzá, már megy, hogy megfogja a kezét. Bölcsis beszoktatás van, és a gyerek egyetlen könnycseppet sem ejtett még értem – mondta nevetne Hajni, aki szerint Oli legalább annyira szereti a hasát, mint ő – nem véletlenül kapta a Dundika becenevet.
– Imádja a hasát, nagyon vagány gyerek, de nem mindig könnyű vele. Rendszeresen üvölt a kocsiban, persze mindig próbáljuk megnyugtatni. Marci pedig gyűlöli a szabályokat, megvan a saját véleménye és rengeteget beszél. Igazából nem cserélnék senkivel, a nehézségek ellenére csodálatos srácok, akárcsak az apjuk – mesélte Dundika, aki hét éve van együtt Majkával, és már a kapcsolatuk elején tudta, hogy szeretne vele családot alapítani.
– Peti nagyon családcentrikus, biztos voltam benne, hogy szeretnék tőle gyereket. Ő egyébként nem árult zsákbamacskát, tudtam, hogy mindig nagyon elfoglalt. Ettől függetlenül nagyon jó apa, és a gyerekek csüngnek rajta, amikor hazajön. Hét éve vagyunk együtt, ezt szokták mondani a kritikus időnek egy párkapcsolatban, de mi ezt nem érezzük. És hogy mi a titkunk? Az, hogy képesek voltunk egy kicsit változni a másikért, úgy, hogy a saját egyéniségünk megmaradt. És ez a csiszolódás tovább folytatódik. Peti az elején nem értette, hogy miért akarok mindig mindent megbeszélni, nem szokott hozzá ehhez. De azután nyitott lett rá, én pedig az egyórás mondandómat lerövidítettem tíz percre, és nem fárasztom olyan dolgokkal amelyek nem érdeklik, például hogy mi volt a szépségszalonban. Egymáshoz tartozunk, ez nem kérdés, és össze is fogunk házasodni, de az időpontot még nem tudjuk. Hová is sietnénk vele? A lényeg, hogy jól érezzük magunkat együtt. Peti gyakran megkérdezi, hogy boldog vagyok-e. Szerintem erre mindenki tudja a választ – mondta Hajni.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek