EUR: 353,11 Ft
CHF: 334,13 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Belföld

Dúró Dóra szerint a Jobbik örülne a meleg szavazatoknak is

A jobbikos Dúró Dóra szerint pártja örül a melegektől kapott szavazatoknak is, ám kicsit korábban még nem egészen ezen az állásponton volt a radikális párt.

Az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettesét szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdezték egyebek mellett Vona Gábor pártelnök október 23-án elhangzott szavairól, miszerint nem érdekeli, hogy ki a konzervatív és ki a liberális, már nem azt nézi, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt.


Dúró Dóra közölte: a Jobbik elnöke nem pártokkal való politikai együttműködésről, hanem a szavazókról beszélt.

Mint mondta, minden magyar állampolgárt szeretnének képviselni és azokat várják, akik azonosulni tudnak értékrendjükkel. Arra a kérdésre, hogy ez a melegekre is vonatkozik-e, azt felelte: ha valakinek ilyen a szexuális irányultsága, de úgy érzi, hogy a Jobbik képviseli az ő érdekeit, akkor örülnek neki, ha rájuk szavaz.


Furcsa ez a kijelentés ez, hiszen még augusztusban is azt szajkózta a Jobbik, hogy utoljára rendezhetik meg Budapesten a Pride-ot, mivel továbbra is kitartanak azon határozott álláspontjuk mellett, miszerint a Budapest Pride és a melegek felvonulása súlyosan közerkölcsöt sértő, családellenes rendezvény.

2014-ben is még azzal kampányolt a párt, ha hatalomra kerülnek, a Prideot teljesen kinyírják, helyette pedig a bajtársiasság napja lesz a melegfelvonulásra szánt dátum. A témában Sneider Tamás, jobbikos országgyűlési képviselő sem tudott nyugton maradni, aminek közösségi oldalán hangot is adott a Homofóbia Ellenes Világnapon.

Novák Előd 2012-ben azt sérelmezte, hogy Budapest a homoszexuálisok európai fővárosa lett, és a párt tiltakozik amiatt, hogy kétezer rendőrt vezényeltek a fővárosba a melegfelvonulás biztosítására, amelyek nagy része vidéki.

Arról se feledkezzünk meg, hogy 2010-ben a Jobbik tüntetést tartott a Nemzeti Színház előtt Alföldi Róbert menesztéséért. Novák Előd a deviancia templomának nevezte a színházat, jobbikos képviselőtársa pedig azt mondta, addig nem nyugszanak, amíg nem árpádsávos zászló lobog az épület tetején.

2009-ben Vona Gábor egy interjú során is a Pride ellen emelte fel a hangját.  – Egy normális homoszexuális sem akar vonulgatni az utcán paprikajancsinak öltözve. Ezt beteges provokációnak tartom, aminek nincs helye. A Jobbik minden törvényes eszközt latba fog vetni, hogy megakadályozza ezt a rendezvényt. – nyilatkozta a pártelnök 8 évvel ezelőtt az Origonak.

Nagyon úgy tűnik, hogy változnak az idők, a Jobbik pedig már bármire képes a szavazatokért. Azt pedig nehezen hisszük el, hogy a radikális párt álláspontja bármiben is változott volna a melegeket illetően.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek