2019. április 26., péntek
Ervin

Külföld

Egy “késes férfi” tartja rettegésben a nőket

Egy éles tárggyal felfegyverkezett és motorkerékpáron közlekedő ismeretlen férfi tartja rettegésben a nőket a dél-pakisztáni Szindh tartomány székhelyén, Karacsi kikötővárosban: a támadó az elmúlt tíz napban 11 nőt szúrt meg az utcán – közölték rendőrségi források csütörtökön.

A támadó áldozatait hátulról közelíti meg és hátba szúrja őket, sohasem támad elölről – közölte a helyi rendőrség egyik szóvivője, aki hozzátette, hogy szeptember 25. óta 11 nő esett ilyen támadás áldozatául, könnyebb sérüléseket szenvedve. A támadások közül ötöt szerda éjszaka hajtott végre.


A pakisztáni biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak a támadó után. A szindhi kormány vezetője, Murád Ali Sáh pedig félmillió pakisztáni rúpiás (több mint egymillió forintos) nyomravezetői díjat tűzött ki a támadó fejére.

A Szindh tartományt kormányzó Pakisztáni Néppárt (PPP) elnöke, Bilával Bhutto arra kérte a biztonsági erőket, hogy minél hamarabb állítsák meg a támadó ámokfutását. “Minden anya és lánytestvér Pakisztánban egy Benazír Bhutto és védelmezésük kötelesség” – írta közleményében a politikus.

A PPP elnöke Benazír Bhutto volt pakisztáni miniszterelnök fia. Anyja 2007-ben az északkelet-pakisztáni Ravalpindiben, egy választási gyűlésen elkövetett merényletben vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek

 • 60 kilót fogyott a fiatal anya

  60 kilót fogyott a fiatal anya

  A 30 éves Kym Fisher nem is olyan régen még 136 kilót nyomott, ám egy durva közlekedési vita után, amiben még csak hibás sem volt, eldöntötte, megszabadul a fölösleges kilóktól.

 • Ritka szaxofonokat loptak a gyűjtőtől

  Ritka szaxofonokat loptak a gyűjtőtől

  Harmincöt értékes és ritka szaxofont loptak el egy híres olasz gyűjtőtől, aki szerint az elkövetők hozzá nem értését mutatja, hogy a gyűjtemény koronaékszerét, Sonny Rollins Grammy-díjas dzsesszszaxofonos hangszerét nem vitték el.

 • Kritikusak az európaiak a migrációval szemben

  Kritikusak az európaiak a migrációval szemben

  Egyértelműen migrációkritikus állásponton van a közép-európai országokban élők többsége – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára 12 közép-európai országban készített közvélemény-kutatásából.