2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Székesfehérvár

Egyetemi város leszünk!

Október elején a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Sportközgazdász MSc-hallgatói tettek látogatást tanáraikkal a városházán. A szeptemberben indult képzés során a diákok az országban egyedülálló szakon elsőként kaptak lehetőséget arra, hogy speciális ismereteket szerezzenek akár duális képzés formájában is. Az egyetem bejelentette: regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakot indít a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán.

A Corvinus szeptemberben indult új képzésének célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalomtudományi és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein vagy bárhol a világon az önálló, kreatív, közgazdasági szemléletű gondolkodásra. A sportközgazdászképzésben nagy hangsúlyt helyeznek az elméleti tudás gyakorlati alkalmazására, a képzés számos duális vállalati partnerrel rendelkezik.


A 4 féléves képzést a hallgatók levelezőn tudják majd elvégezni Fotó: Fehérvari önkormányzat

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt a hallgatóknak, hogy a városban a növekvő sportvállalkozások szakemberhiánnyal küszködnek.

Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakot indít a Corvinus Egyetem Székesfehérváron – jelentette be az intézmény. A 4 féléves képzést a hallgatók levelezőn tudják elvégezni. A szak teljesen egyedülálló, Magyarországon csak a BCE Székesfehérvári Campusán indul. A diákok tanulmányaik finanszírozása terén sem maradnak magukra, hiszen lehetőségük nyílik elnyerni az MNB ösztöndíját, amely akár a teljes képzési időszakuk fedezetét biztosíthatja.

A városban a sportközgazdász mellett jelenleg az egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint kommunikáció- és médiatudomány mesterképzése érhető el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.