EUR: 346,06 Ft
CHF: 323,88 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Egyre népszerűbbek az iskolai témahetek

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik – nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Elmondása szerint a témahetek “kilépnek a megszokott iskolai környezetből” és modern pedagógiai módszerekkel segítik a diákok pénzügyi, digitális és környezetvédelmi ismereteinek bővülését. A köznevelés megújításának részeként az idei tanévben is folytatódik a nagy sikerű sorozat, amelynek keretében ismét lesz pénz7, digitális témahét és fenntarthatósági témahét is – ismertette az államtitkár.


Kifejtette: a pénzügyi és vállalkozói témahéten szakemberek a pénzügyi alapismereteket adnak át, a digitális témahét fő üzenete a médiatudatosság és a biztonságos internethasználat növelése, a fenntarthatósági témahéten pedig a fogyasztói tudatosságot és a környezetvédelem fontosságát állítják a középpontba. A programok összeállításának célja, hogy a hagyományos oktatási formákon túl, élményszerű, gyakorlati tudást kapjanak a diákok.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a fenntarthatósági témahét 2018. április 23-27. közötti programja ezen a héten lesz nyilvános és a napokban kerül fel a rendezvény internetes oldalára, október 16-án pedig elindul a regisztráció a pénzügyi és vállalkozói témahétre.


Az iskolák a 2018. március 5-9. között tartandó eseményre december 1-jéig regisztrálhatnak.

Idén tavasszal több mint félmillió gyermek látogatott el a rendezvényekre, a pénz7-en 1100 iskola több mint 160 ezer diákja vett részt, a digitális témahétre pedig 1019 iskolából 129 ezren látogattak el. Tavasszal a legnépszerűbb a fenntarthatósági témahét volt, ahol több mint 1900 iskolából 350 ezer diák volt jelen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek