2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Nyíregyháza

Egyre veszélyesebbek a leopárdikrek!

Lassan elérik a négy hónapos kort a Nyíregyházi Állatpark leopárdikrei, és már ki is mutatták a foguk fehérjét… A veszélyes, ám annál elragadóbb miniragadozók valódi nagymacskához méltóan viselkednek a kifutójukban. 

– A kölykök eleinte egy látogatóktól elzárt barlangrendszerben cseperedtek, de már elkezdtek ismerkedni a külvilággal.


Jobb félni, mint megijedni! (Fotó: Kohut Árpád)

Bár anyjuk eleinte visszacipelte a szájában a kalandvágyó cicákat, ma már szabad utat enged kíváncsi kölykeinek a számukra sok-sok újdonsággal szolgáló nagy kifutóban, így a ritka nagymacskákat a szerencsésebb látogatók már megleshetik – árulta el a Nyíregyházi Állatpark sajtószóvivője, Révészné Petró Zsuzsanna, aki azt is hozzátette, hogy a különleges bundájú ragadozók állománya a természetben erősen megfogyatkozott, mindössze 1000-1200 él belőlük a Közel-Keleten, s a világ állatkertjeiben is alig száz egyed.

A szerencsésebb látogatók már megleshetik a kicsiket a kifutóban is (Fotó: Kohut Árpád)

Az ikerpár a perzsa párducok tenyésztési programja keretében, 105 napnyi vemhesség után látta meg a napvilágot, a kicsik apja is Nyíregyházán jött világra, 2014-ben. A család hamar a látogatók kedvencévé vált, miután a jövevények fotója bejárta az országos sajtót, számos vendég csak miattuk érkezett a parkba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.