2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Békéscsaba

Együtt sportoltak a diákok

Az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day®) magyar kezdeményezésként indult közel tíz éve, amely az országhatárokat átlépve nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. 2015-ben Bulgária és Lengyelország, 2016-ban pedig már 20 európai ország mintegy 1,5 millió diákja csatlakozott a programhoz. 

A sportnap idén is az Európai Bizottság által kezdeményezett, szeptember 23. és 30. között zajló Európai Sporthét (European Week of Sport) keretein belül valósult meg. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi a kontinens lakóit, hogy ezen a héten mozogjanak minél többet, és azután maradjanak is aktívak egész évben, sőt lehetőség szerint egész életükben.

/Fotó: Fekete Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.