EUR: 324,26 Ft
CHF: 278,65 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Külföld

Elengedték a marseille-i késelés öt gyanúsítottját

Elengedte a rendőrség a marseille-i késelés öt korábbi gyanúsítottját – közölte egy igazságügyi forrás pénteken.

A gyanúsítottakat a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán október 1-jén elkövetett kettős gyilkosság kapcsán vették őrizetbe. Négy, 32 és 56 év közötti férfi, valamint egy 35 éves nő távozhatott szabadon, a hatóságok nem találtak terhelő bizonyítékot arra, hogy segítették volna a 29 éves tunéziai származású tettest, Ahmed Hanadzsit.


A gyanúsítottakat mindazonáltal rendőrségi felügyelet alá helyezték, hogy kivizsgálják, módjukban állt-e logisztikai támogatást nyújtani a gyilkosnak.

A tunéziai férfit a késelés előtt két nappal Lyonban bolti lopáson kapták, és őrizetbe vették, majd másnap szabadon engedték. Kihallgatásán egy 2014-ben Ahmed H. névre kiállított tunéziai útlevéllel igazolta magát, azt állította, hogy 1987. november 9-én a tunéziai Binzertben született, elvált, munkanélküli, hajléktalan, rendszeres kábítószer-fogyasztó és szobafestésből tartja fenn magát. Az útlevél tulajdonosát soha nem ítélték el, nem szerepelt semmilyen rendőrségi nyilvántartásban.


Később kiderült, hogy a francia rendőrség 2005 óta hét alkalommal vett tőle ujjlenyomatot kisebb bűncselekmények miatt különböző dél-franciaországi városokban, és minden alkalommal más személyazonossága volt Hanadzsinak. A francia titkosszolgálat adatbázisában azonban nem szerepelt iszlamista radikálisként.

Olasz sajtóértesülések szerint a férfi a terrorizmus gyanújával Európából többször kiutasított fivére révén radikalizálódhatott.

Hanadzsi “Allahu Akbart” kiálltva két 20 éves fiatal nőt gyilkolt meg késsel. A támadót a helyszínen agyonlőtték a főpályaudvarán járőröző katonák.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mad Max

    A nap képe: Mad Max

    A Rolls-Royce tervezőasztalán picit megszaladt a mérnökök keze, amikor ennek az erősen Mad Max járgányra hajazó motor skicceit papírra vetették.

  • Bravúros légi mentés – Videó!

    Bravúros légi mentés – Videó!

    Az oregoni nemzeti gárda a napokban hajtotta végre talán az egyik legbravúrosabb mentőakcióját a Hood-hegyen, ahol egy öngyilkossággal fenyegetőző hegymászót kellett lehozni.