2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Pécs

Ellepték a várost a menyasszonyok

Hiába volt rajtuk fehér ruha, még így is megkérték a kezüket a lányoknak Pécsett. Elsöprő sikert, de azért döbbenetet is kiváltott a helyiekben az a fotózás, ami Pécs belvárosában zajlott. A stáb pont erre számított, ezért is választották külföld helyett a baranyai megyeszékhelyet.

–  Minden évben készítünk a legújabb kollekcióhoz egy fotósorozatot, amivel bemutatjuk a jövő évi irányvonalunkat. Idén úgy döntöttünk, hogy a menyasszonyokat nem egy elvarázsolt, stúdióban fotózott helyszínbe helyezzük el, hanem a pécsiek között. Szerintem az eredmény magáért beszél – mondta Kozárics Viktor pécsi ruhatervező.


Kozárics Viktor (balra) és a menyasszonyok Pécs belvárosában (Fotó: Pásztor Éva)

A modellek és velük az egész stáb kiment az utcára. Főként olyan helyeket, csomópontokat kerestek, amelyekről felismerhető, hogy a háttérben Pécs is szerepel.

Az út közepén. A képen Mester Luca pécsi sminkes és modell (Fotó: Pásztor Éva)

– Sokat gondolkoztunk azon, mi legyen a helyszínünk, de úgy tudom, Pécsett ilyen fotósorozat még nem készült. A helyi utcák, utak mellett még az szólt, hogy szerettük volna, ha nem egy elzárt, kietlen terület van a lányok mögött, hanem egy élettel teli, nyüzsgő város – mondta a tervező.


A fotózást egyébként megelőzte egy olyan nap, amikor felmérték az utcák forgalmát, sőt azt is, hogy melyik napszakban éri a legszebben a fény.

– Az egyik legizgalmasabb talán a Konzum előtti gyalogos-átkelőhely volt, amikor alig egy percünk volt arra, hogy a modell kimenjen az út közepére, beálljon és a fotós kattintson – meséli Viktor.

Meglátták Pécs utcáiban a szépet (Fotó: Pásztor Éva)

Emellett történt spontán lánykérés is, sőt olyan helyi is akadt, aki odaadta cuki kutyusát, hogy segítsen a hétköznapi környezet megteremtésében.

– Nagyon kedvesen fogadtak minket, bár látszott egy-két emberen, hogy nem nagyon tudja, mi zajlik most az út kellős közepén. Egy külföldi diáknak pedig annyira megtetszettek a pécsi lányok, hogy viccesen még egy lánykérőt is improvizált – mondta Kozárics Viktor.

A fotózáshoz egyáltalán nem használtak stúdióban bevett kellékeket, így lámpát vagy berendezett hátteret. A képek sajátosságát Pécs őszbe nyúló, ám mediterrán színei adják.

Kozárics Viktor legújabb kollekciója a Pure to intuition nevet kapta, ami magyarul azt jelenti, hogy letisztult érzelmek. A tervező nem szabásminták, nem rajzok alapján dolgozott, hanem a babákra tűzdelte az anyagot és arra figyelt, hogy a letisztult vonalak megmaradjanak. A ruhákon ez vissza is köszön, legtöbbjük pedig a fehérrel ellentétben testszínű.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.