2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Elölről kezdődik a feleségdaráló pere

Tovább húzódik a darnózseli darálós gyilkosságként elhíresült per: a Győri Ítélőtábla megalapozatlanságra, eljárási hibákra és bizonyítási hiányosságokra hivatkozva új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot.

Mint azt a Lokál megírta, az ügyészség szerint N. János hentes még 2014 májusában megölte, majd darnózseli háza alagsorában feldarabolta válófélben lévő feleségét, maradványait pedig egy mezőn szétszórta. Erre a nyomozóknak csupán közvetett bizonyítékaik voltak, amelyeket a szakértői vizsgálatok sorra megcáfoltak. Ráadásul sem a nyomozás, sem a bírósági tárgyalás során nem derült ki, hogy hol, mikor, mi okozta a kétgyermekes asszony halálát. Ezek nélkül pedig nem lehet megállapítani, hogy valóban történt-e bűncselekmény.


N. Jánost első fokon felmentették, de most újra bíróság elé kell állnia FOTÓ: Virág Márton

Bár a Tatabányai Törvényszék a fentiekre hivatkozva első fokon felmentette a gyilkosság vádja alól N. Jánost, a férfi mégis feszülten várta a Győri Ítélőtábla határozatát. Megdöbbenve hallgatta az új ítéletet, amelyben a tanácselnök új eljárást rendelt el. A hentes kérdéseinkre nem kívánt válaszolni, helyette sietve távozott a tárgyalóteremből.

– Jó ítélet született, biztos vagyok abban, hogy a vejemnek köze volt a lányom halálához. Remélem, kiderül az igazság, és visszakerül majd a börtönbe – mondta a Lokálnak Kovács Dezső nyugdíjas hajóskapitány, az áldozat édesapja. Vele ellentétben N. János ügyvédje, dr. Jován László csalódott volt.


– Jó lett volna már a nyomozati szakban lezárni az ügyet, hiszen álláspontunk szerint nem bizonyítható, hogy egyáltalán történt-e bűncselekmény – magyarázta dr. Jován László. – Hiába tárgyalja újra az ügyet a bíróság, attól nem lesz több bizonyíték a védencem ellen, aki több mint két évig ült börtönben. Már épp kezdett visszatérni a régi életébe, és most kezdődik elölről a tortúra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.