EUR: 345,55 Ft
CHF: 321,28 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Elsöprő győzelmet aratna a Fidesz-KDNP

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciájában a Fidesz-KDNP őrzi 43 százalékos táborát; ez az arány a 2014-es választások idején 44 százalék volt – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A felmérés szerint szerint az MSZP 11, a DK 8 százalékon áll.


Az elemző szerint, mivel a DK az MSZP mögött van támogatottságban, emiatt gondolhatják, hogy egy “kis keménykedéssel” ki tudnak valamit alkudni. Ráadásul a DK szavazói jóval aktívabbak, mint az MSZP szimpatizánsai, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc DK-elnök elutasítottsága még mindig magas.

Nagy Dániel szerint a baloldal továbbra is nagyon töredezett, ezzel együtt úgy vélekedett, valószínűleg lesz valamilyen együttműködés.

A Nézőpont legfrissebb felmérése szerint a teljes felnőtt lakosság körében egyharmad szimpatizál a Fidesz-KDNP-vel, szintén egyharmados a teljes ellenzék támogatottsága. Ezen felül egyharmad a bizonytalanok, rejtőzködők aránya – fejtette ki Nagy Dániel, de mint megjegyezte: ők politikailag inaktívnak tekinthetők, vélhetően nem mennek el szavazni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.