EUR: 348,75 Ft
CHF: 326,45 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szolnok

Emlékezetes volt a repülőnap

A világbajnok műrepülő Vári Gyula szombaton és vasárnap is délelőtt 10 órától napnyugtáig várta az érdeklődőket, hogy elvigye őket egy extrém repülésre a város fölött. Azok sem maradtak hoppon, akik inkább a nyugodtabb sétarepülésre vágytak az adrenalinbomba helyett, lehetett repülni ugyanis Cessna 150 és 172, Piper 28 és Falke típusú gépekkel, illetve helikopterrel is.

Vári Gyula a világbajnoki cím mellett repülőmérnök és vadászpilóta is, aki 15 éves kora óta foglalkozik repüléssel. 1985-ben iratkozott be a szolnoki Kilián György Repülő Műszaki Főiskolára, majd a Kassai Repülő Műszaki Főiskola ötéves repülőmérnök-vadászpilóta szakát is elvégezte. Az iskola utáni évben egy összfegyvernemi képzésen is részt vett Szolnokon, majd a kecskeméti repülőtéren az első hajózószázadhoz osztották be. Ezt követően Belgiumban és az Egyesült Államokban is kapott kiképzést. 1996-tól a magyar légierő bemutatópilótája, aki rendszeresen vesz részt nemzetközi katonai bemutatókon. A következő években több nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt és számtalan díjat, kitüntetést zsebelt be.


 

Mindkét nap lehetett repülni Vári Gyula műrepülő-világbajnokkal
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.