EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

Épül a szolnoki Lila akác köz

A Született feleségek című amerikai sorozat helyszínének másolata is lehet az a városrész, amely a szolnoki Tüdőkórház helyén jön létre. Először a régi épületet kell lebontani, ami már elkezdődött.

Szalay Ferenc polgármester felhívta a figyelmet: nem kell aggódni a Tüdőkórház parkjáért, amelynek felépítése tananyag az egyetemeken. Sokan nyúltak ugyanis a szívgyógyszerükért, amikor meglátták, hogy a területen egy óriási faaprító gép nyeli el tonnaszámra a kivágott növényeket. A városvezető megnyugtatott mindenkit, hogy az őspark megmarad, csupán azokat a fákat vágják ki, amelyeket nem tudatosan ültettek, hanem már később nőttek ott, vadon. A munkálatokat az NHSZ Szolnok Zrt. munkatársai végzik.


A területrendezéssel kezdődött a munka

Elkészülte után tényleg úgy fog festeni ez a kis övezet, mint egy amerikai kertváros: az elkerített részben lesz futó-, streetball- és focipálya, játszótér, városi illemhely, illetve sétány; mindezekre pedig egy gondnok felügyel majd. A Tüdőkórház épületének bontása a területrendezéssel kezdődött meg, majd a tetőket, a nyílászárókat és a bent felhalmozódott hulladékot szállítják el, és ekkor indulhat meg a tényleges bontás, várhatóan a következő év elején. Ha mindez megvan, akkor pedig ezen a részen építési telkeket jelölnek ki, amelyekre a későbbiekben családi házakat húzhatnak fel.

Szalay Ferenc szerint színt visz majd a városképbe az új övezet

A projekt része még a Zagyva-híd felújítása és az onnan a Dr. Sebestyén Gyula út felé vezető út újraaszfaltozása, valamint egy körforgalom építése. Néhány éven belül rá sem lehet majd ismerni a Tallinn városrészre, hiszen ebben az övezetben valósul meg a Szolnoki Művésztelep rekonstrukciója, illetve az új Zagyva-parti sétány kialakítása is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.