EUR: 346,90 Ft
CHF: 325,09 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Külföld

Ez a család vezeti a szupergazdagok listáját

Több év után már nem a BMW autógyár örökösei, hanem a több vállalatcsoportban érdekelt Reimann család vezeti a leggazdagabb németek listáját, amelynek legfrissebb változatát szerdán tette közzé a német Manager Magazin.

Az üzleti folyóirat 33 milliárd euróra (10 290 milliárd forintra) becsüli a mannheimi gyökerű, a Jacobs Douwe Egberts tea- és kávégyártó, a Coty parfümgyártó és részben a Reckitt Benckiser brit tisztítószergyártó mögött álló család vagyonát.


A szupergazdagok listáját 2014 óta vezető BMW-örökösök, Stefan Quandt és Susanne Klatten, a második helyre szorultak vissza 31,5 milliárd euróra (9826 milliárd forint) becsült együttes vagyonnal. A harmadik helyen 22 milliárd euróra (6862 milliárd forint) becsült vagyonnal Dieter Schwarz, a Lidl áruházlánc alapítója osztozik Georg és Maria-Elisabeth Schaefflerrel, a nevüket viselő gépjárműipari beszállító tulajdonosaival, a Continental autóipari beszállító nagyrészvényeseivel.

A listát a részvénypakettek, a vállalati tulajdonhányadok és az ismert egyéb vagyonelemek aktuális értékének figyelembe vételével állítja össze a Manager Magazin, a részvények esetében a szeptember 15-i árfolyamokat vették figyelembe.

A Bilanz üzleti magazin nemrég közzétett hasonló listáján a Lidl alapítója szerepelt az első helyen, őt a Reimann család követte.

Kapcsolódó Cikkek