EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Nagykanizsa

Ez aztán a körítés!

Amit ígértek, azt megtartották. Mindkét szurkolótábor kitett magáért a Kiskanizsa–Nagykanizsa városi derbin, az pedig senkit nem érdekelt, hogy a találkozót a honi futball negyedik osztályában rendezték. Egyvalami emlékeztetett az NB I-es meccsekre, ez pedig a nézőszám… – ami a megyei első osztályban feltétlenül dicséret.

A találkozó azt hozta, amit az érzelemmentes esélylatolgatások sugalltak: a bajnoki címvédő és listavezető UFC sima győzelmét a rossz napokat élő Sáskák ellen. A 6-0-s vendéggyőzelemből Nagy Gergő két, Lőrincz, Márton, Takács és Szalai 1-1 góllal vette ki a részét. A Nagykanizsa a városi rivális felett aratott győzelemnél duplán, sőt triplán is örülhetett, fontosabb üldözői közül ugyanis a Csács-Nemesapáti otthon szenvedett vereséget (Csács–Csesztreg 0-2), az NB III-ból a megyébe visszacsúszott, de feljutási álmokat dédelgető Hévíz pedig remizett (Becsehely–Hévíz 2-2), így Gombos Zsolt tanítványai négypontos előnnyel vezetik a tabellát a szezon meglepetéscsapata, a Szepetnek és a tavalyi második Csács előtt, a Hévíz pedig visszacsúszott az ötödik helyre, hét pont mínuszt összegyűjtve tíz forduló alatt az UFC-hez képest.


Az ősz harmadához érkezve kijelenthető, hogy az UFC kiemelkedik a mezőnyből, hiszen tíz meccséből kilencet megnyert, rúgott 36 gólt és mindössze négyet kapott – ehhez még csak hasonló mérleggel sem rendelkezik senki a pontvadászatban. Persze a neheze még hátravan, csupán a bajnokság harmadánál járunk.

Igazi focihangulat volt… Erről a Sáska-drukkerek is gondoskodtak (Fotó: Gergely Szilárd)

De vissza a derbihez. A régi kanizsai focihagyományokat idéző volt a hangulat a kiskanizsai pályán, s a hazaiaknak szurkoló fiatalokat nem befolyásolta az eredmény sem, végig biztatták, buzdították a pontvadászatban jelenleg utolsó előtti helyen álló Sáskákat, persze az UFC-drukkerek sem maradtak le – sem hangban, sem látványban, sem füsttechnikában.


Nagykanizsa futballját tekintve most két feladat van. Az egyik, hogy az UFC nyerje meg a bajnokságot és jusson fel – akár osztályozón kiharcolva a tagságot – az NB III-ba, a másik, hogy a Kiskanizsa zárkózzon fel a középmezőnyhöz, és ne fenyegesse a kiesés réme.

A derbi után Kis- és Nagykanizsán is mindenkit ezért szurkol.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.